Πρίγκιπας Φίλιππος: Μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε άλλο νοσοκομείο

Πρίγκιπας Φίλιππος: Μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε άλλο νοσοκομείο

Σε άλλο λονδρέζικο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο πρίγκιπας Φίλιππος, ώστε να αντιμετωπιστεί μια μόλυνση από την οποία υποφέρει. 

Ο Δούκας του Εδιμβούργου μεταφέρθηκε σήμερα Δευτέρα 1η Μαρτίου με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο St Bartholomew's στο Λονδίνο για «υποβολή εξετάσεων και παρακολούθηση, λόγω προϋπάρχουσας καρδιακής πάθησης» μετά από παραμονή δύο εβδομάδων στο νοσοκομείο King Edward VII.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, 99 ετών, πέρασε 14 ημέρες στο Νοσοκομείο King Edward VII στο Λονδίνο έχοντας αρχικά εισαχθεί για «λίγες μέρες» στις 16 Φεβρουαρίου ως προληπτικό μέτρο αφού αισθανόταν αδιαθεσία.

Εκπρόσωπος του Παλατιού του Μπάκινγχαμ είπε σήμερα: «Ο Δούκας του Εδιμβούργου μεταφέρθηκε σήμερα από το Νοσοκομείο του King Edward VII στο Νοσοκομείο του St Bartholomew όπου οι γιατροί θα συνεχίσουν να τον θεραπεύουν για λοίμωξη, καθώς και να τον υποβάλλουν σε εξετάσεις και παρατήρηση για προϋπάρχουσα καρδιακή πάθηση. Ο Δούκας παραμένει σε καλή κατάσταση και ανταποκρίνεται στη θεραπεία, αλλά αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο μέχρι τουλάχιστον το τέλος της εβδομάδας».

Το St Bartholomew's - κοινώς γνωστό ως Barts - περιγράφεται ως «διεθνώς φημισμένο νοσοκομείο» και «εξαιρετικό νοσηλευτικό κέντρο τόσο για την καρδιακή όσο και για τη θεραπεία καρκίνου», που βρίσκεται στην πόλη του Λονδίνου κοντά στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου.

Το νοσοκομείο περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη εξειδικευμένη καρδιαγγειακή υπηρεσία της Ευρώπης στο Barts Health Center, ενώ το Barts Cancer Center έχει «παγκόσμια φήμη για τη θεραπεία κοινών και σπάνιων καρκίνων», σύμφωνα με το νοσοκομείο.

Ο βασιλικός εμπειρογνώμονας Phil Dampier είπε σήμερα: «Πρέπει να λάβουμε ως καλά τα νέα ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος διακομίστηκε σε δεύτερο νοσοκομείο. Αν είχε πάει σπίτι του με το ασθενοφόρο, θα ανησυχούσα. Εδώ ελπίζω να φύγει σύντομα». 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα