Bloomberg: Οι καλύτερες χώρες για να ζει κανείς στην εποχή του κορονοϊού - Η θέση της Ελλάδας

Bloomberg: Οι καλύτερες χώρες για να ζει κανείς στην εποχή του κορονοϊού - Η θέση της Ελλάδας

Έναν πίνακα με αναλυτικά στοιχεία της επιδημιολογικής εικόνας της κάθε χώρας, έχει δημιουργήσει το Bloomberg, σε μία προσπάθεια να τις κατατάξει με βάση το πόσο ασφαλές είναι να ζει κανείς σε αυτές εν μέσω Covid 19.

Ο πίνακας καταγράφει τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, το ποσοστό θανάτων μεταξύ των ασθενών, το σύνολο των θανάτων ανά εκατομμύριο κατοίκους, το ποσοστό θετικότητας, την πορεία εμβολιασμών κλπ και μέσω αυτών των στοιχείων βγάζει ένα συνολικό σκορ για κάθε χώρα  

Με βάση αυτή τη λίστα λοιπόν δηλαδή των «καλύτερων» και «χειρότερων» χωρών του κόσμου σε συνθήκες πανδημίας η Ελλάδα βρίσκεται στην 20η από τις συνολικά 53 θέσεις της κατάταξης. 

Η Ελλάδα βρίσκεται σε θετικό επίπεδο, καθώς κατέγραψε άνοδο 11 θέσεων σε σχέση με την τελευταία καταμέτρηση τον Ιανουάριο του 2021. 

Αν και τα δεδομένα των τελευταίων ημερών εμφανίζουν αύξηση των θετικών κρουσμάτων, όπως φαίνεται από τον αναλυτικό πίνακα, στα κριτήρια που η Ελλάδα έχει λάβει θετική «βαθμολογία» συμπεριλαμβάνεται η πρόσβαση των πολιτών σε εμβόλια.

Δείτε εδώ τον αναλυτικό πίνακα κατάταξης του Bloomberg:

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα