Το Τσεσμέ πλέει στο Αιγαίο με κλειστό πομπό

Το Τσεσμέ πλέει στο Αιγαίο με κλειστό πομπό

Το σκάφος Τσεσμέ  στέλνουν οι Τούρκοι  στην καρδιά του Αιγαίου. Με συνοδεία πολεμικών. Εν μέσω διερευνητικών, λίγο πριν τον δέυτερο γύρο επί ελληνικού εδάφους.

Θα το κάνει όπως το Oruc Reis;

Ο σουλτάνος στριμώχθηκε και παίζει παιχνίδια αλλά η Ελλάδα δεν θα τσιμπήσει λένε αυτοί που ξέρουν καλύτερα. Ο στόλος μας είναι στο κατόπι του Τσεσμέ που πλέει, αν είναι δυνατόν, με κλειστό πομπό.

Σύμφωνα με την παράτυπη Navtex της Άγκυρας, θα κινείται μεταξύ της Λήμνου, της Σκύρου και της Λέσβου μέχρι και τις 2 Μαρτίου -εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Θα είναι όμως αυτό το τέλος των προκλήσεων; Μήπως το παιχνίδι των παρατάσεων αλα Oruc Reis έχει ήδη στηθεί.

Απειλεί την Ελλάδα ο Τσελίκ

Πόση υπομονή μπορεί να κάνει η Ελλάδα όταν το καζάνι των προκλήσεων βράζει; Ιδού και οι αδιανόητες δηλώσεις και απειλές του Ομέρ Τσελίκ.

«Αν το δίδυμο Ελλάδα – Ελληνοκύπριοι τρέφουν όνειρα για να πραγματοποιήσουν τους μαξιμαλιστικούς τους στόχους, θα θέλαμε να σας εγγυηθούμε ότι θα μετατρέψουμε σε εφιάλτη αυτό το όνειρο, όπως πάντα. Ούτε βήμα δεν θα κάνουν με τέτοια όνειρα, ούτε καν θα σαλέψουν. Δεν πρόκειται να γλιτώσουν» ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ.

Διάβημα από την Ελλάδα

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας «TCG Cesme A-599», έχει ηλικία 56 ετών και θεωρείται «γερασμένο» με τις δυνατότητες έρευνας να περιορίζονται αποκλειστικά στα ύδατα και όχι στο βυθό, όπως τα «Oruc Reis» και «Barbaros».

Το ωκεανογραφικό «Τσεσμέ», κινείται με σχετική χαμηλή ταχύτητα, λόγω παλαιότητας αλλά και των καιρικών Το υπουργείο Εξωτερικών, από την πλευρά του, φρόντισε να αντιδράσει με διάβημα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντας την τουρκική ενέργεια «αχρείαστη», που «δεν βοηθά στο θετικό κλίμα».

 

megatv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα