Γαλλία: Εάν ένα εμβόλιο είναι ασφαλές, η Ευρώπη θα πρέπει να επανεξετάζει τη χρήση του

Γαλλία: Εάν ένα εμβόλιο είναι ασφαλές, η Ευρώπη θα πρέπει να επανεξετάζει τη χρήση του

Εάν ένα εμβόλιο φαίνεται πως είναι καλής ποιότητας και ασφαλές εναντίον του νέου κορωνοϊού, οι ευρωπαϊκές αρχές υγείας θα πρέπει να επανεξετάζουν την πιθανή χρήση του χωρίς προκαταλήψεις σχετικά με την προέλευσή του, δήλωσε σήμερα ο επιδημιολόγος που συντονίζει τη στρατηγική των εμβολιασμών στη Γαλλία.

ΟΑλέν Φισέρ έκανε τις δηλώσεις αυτές στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM, απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με το ότι η Ουγγαρία συμφώνησε να αγοράσει δόσεις του εμβολίου της κινεζικής εταιρείας Sinopharm, όπως και δόσεις ενός ρωσικού εμβολίου.

«Όλα τα εμβόλια πρέπει να εξετάζονται. Δεν πρέπει να έχουμε καμία προκατάληψη σχετικά με την προέλευση του εμβολίου. Εάν τα εμβόλια αποδειχθεί ότι είναι ασφαλή, αποτελεσματικά, καλής ποιότητας προϊόντα και μπορούν ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γιατί να μην (τα χρησιμοποιήσουμε); Πρέπει να τηρούν αυτές τις προϋποθέσεις», είπε ο Φισέρ.

Ο Φισέρ είπε επίσης ότι θα ήταν «σοβαρό λάθος» να επιβραδυνθεί η εξέλιξη του υφιστάμενου προγράμματος εμβολιασμών στη Γαλλία, στην περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει ένα τρίτο λοκντάουν.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα