Μπιλ Γκέιτς: Δεν έχω βάλει στα εμβόλια τσιπάκι

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, σχολιάζει τις θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν για τον ίδιο σχετικά με τον κορονοϊό και το εμβόλιο.

Ο δισεκατομυριούχος δήλωσε πως έχει εκπλαγεί από τον όγκο των «τρελών» θεωριών συνωμοσίας που αφορούν τον ίδιο και οι οποίες εξαπλώνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πρόσθεσε ότι θα ήθελε να ερευνήσει τι κρύβεται πίσω από αυτές.

Ο Γκέιτς είπε ότι τα εκατομμύρια

των διαδικτυακών δημοσιεύσεων και των «τρελών θεωριών συνωμοσίας» για τον ίδιο και για τον κορυφαίο επιδημιολόγο των ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι, έχουν απήχηση εν μέρει, εξαιτίας του συνδυασμού μιας τρομακτικής ιογενούς πανδημίας και της ανόδου των κοινωνικών δικτύων.

«Κανείς δεν θα προέβλεπε ότι εγώ και ο δρ Φαούτσι θα κυριαρχούσαμε σε αυτές τις πραγματικά κακόβουλες θεωρίες», είπε ο Γκέιτς στο Reuters. «Με εκπλήσσει πολύ αυτό. Ελπίζω να ξεθυμάνει».

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος που αποχώρησε από τη θέση του προέδρου της Microsoft το 2014, έχει υποσχεθεί, μέσω του φιλανθρωπικού του ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, τουλάχιστον 1,75 δισ. δολάρια για την παγκόσμια αντιμετώπιση της πανδημίας της COVID-19. Αυτό περιλαμβάνει στήριξη σε κάποιες εταιρίες παρασκευής εμβολίων, σε διαγνωστικές μεθόδους και πιθανές θεραπείες.

Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία πριν από ένα χρόνο, εκατομμύρια συνωμοσίες έχουν εξαπλωθεί στο Διαδίκτυο, τροφοδοτώντας την παραπληροφόρηση για τον κορονοϊό, την προέλευσή του και τα κίνητρα εκείνων που εργάζονται για την καταπολέμησή του.

Σε αυτές περιλαμβάνονται ισχυρισμοί ότι ο Φάουτσι και ο Γκέιτς δημιούργησαν την πανδημία προκειμένου να προσπαθήσουν να ελέγξουν τους ανθρώπους, ότι θέλουν να βγάλουν κέρδος από την εξάπλωση του ιού και ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα εμβόλια για να εισάγουν τσιπάκια ανίχνευσης στο ανθρώπινο σώμα.

«Μα τα πιστεύει πραγματικά αυτά ο κόσμος;», αναρωτιέται ο Γκέιτς. «Θα πρέπει να εκπαιδευτούμε για αυτό την επόμενη χρονιά και να καταλάβουμε…πώς αλλάζει τη συμπεριφορά των ανθρώπων και πώς θα έπρεπε να το είχαμε ελαχιστοποιήσει».

Ο Γκέιτς επαίνεσε τον Φάουτσι και τον Φράνσις Κόλινς, επικεφαλής των αμερικανικών Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, χαρακτηρίζοντάς τους «έξυπνους» και «υπέροχους ανθρώπους» και είπε ότι ανυπομονεί να τους δει να έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν αποδοτικά και να πουν την αλήθεια υπό τη νέα κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας υπό την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, ο Γκέιτς είπε ότι «μερικές φορές ένιωθες ότι ήταν οι μοναδικοί σώφρονες άνθρωποι στην αμερικανική κυβέρνηση». «Είμαι ενθουσιασμένος για την ομάδα που επέλεξε ο Μπάιντεν για να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση», δήλωσε ο Γκέιτς.

Ο Γκέιτς δήλωσε επίσης ικανοποιημένος που υπό τον Μπάιντεν οι ΗΠΑ επέστρεψαν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και για το ότι «διόρισε έξυπνους ανθρώπους, και για το γεγονός ότι ο δρ. Φάουτσι δεν θα καταπιέζεται».

 

ΠΗΓΗ: Reuters

 

www.ert.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα