Ο Τραμπ έκλεισε τους Μπάιντεν έξω από τον Λευκό Οίκο

Ο Τραμπ έκλεισε τους Μπάιντεν έξω από τον Λευκό Οίκο

Η τελευταία (ίσως) πράξη πριν αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο και την προεδρία των ΗΠΑ ήταν να δείξει, ξανά, μικροπρέπεια. Γιατί δεν ήταν μόνο ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν κάλεσε ποτέ τον Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, είναι ότι φρόντισε να τον… κλείσει κι απέξω.

Όταν μετά την ορκωμοσία του, ως πρόεδρος των ΗΠΑ πια, ο Τζο Μπάιντεν έφτασε στον Λευκό Οίκο, βρήκε την πόρτα από την οποία θα έπρεπε να περάσει για να μπει στο εσωτερικό, κλειστή. Και αυτό ήταν το τελευταίο… «δώρο» του Ντόναλντ Τραμπ.

Σε αντίθεση με όσα είχαν κάνει οι Ομπάμα για εκείνον και τη Μελάνια Τραμπ, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ φρόντισε, σύμφωνα με τη National Journal να διώξει το προσωπικό για να μην είναι κανείς εκεί να υποδεχτεί τη νέα Πρώτη οικογένεια των ΗΠΑ!

Έτσι, όταν έφτασαν οι Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο, βρήκαν μια πόρτα κλειστή. Εκεί έβγαλαν τις πρώτες τους φωτογραφίες ο Τζο και η Τζιν Μπάιντεν.

«Οι Τραμπ έδιωξαν τους μπάτλερ όταν έφυγαν για να μην είναι κανείς εκεί να βοηθήσει τους Μπάιντεν όταν θα έφταναν» είπε καλά πληροφορημένη πηγή, που δεν σχετίζεται με την ομάδα Μπάιντεν, στη National Journal.

Ανάμεσα σε εκείνους που ο Ντόναλντ Τραμπ έστειλε… σπίτι για να μην είναι στις θέσεις τους όταν τα έφτανε ο νέος πρόεδρος ήταν και ο επικεφαλής κλητήρας Τίμοθι Χάρλεθ. Πηγές που γνωρίζουν όταν συνέβησαν επιβεβαίωσαν ότι ο Χάρλεθ, πρώην υψηλόβαθμος υπάλληλος στα ξενοδοχεία Τραμπ που τον είχε προσλάβει η Μελάνια Τραμπ, απολύθηκε από τους Τραμπ, πριν φύγουν από τον Λευκό Οίκο και όχι από τους Μπάιντεν όταν… μπήκαν.

Όταν λοιπόν ο Τζο και η Τζιλ Μπάιντεν έφτασαν στον Λευκό Οίκο είδαν την πόρτα από την οποία επρόκειτο να περάσουν το κατώφλι της προεδρικής κατοικίας, κλειστή. Μάλιστα, έμειναν τουλάχιστον ένα λεπτό μπροστά από την κλειστή πόρτα χαιρετώντας και έβγαζαν φωτογραφίες. Και αυτός ο χρόνος είναι μεγαλύτερος από τον προβλεπόμενο…

Και όταν πλησίασαν την κλειστή πόρτα, πέρασαν άλλα 15 δευτερόλεπτα για να τους ανοίξουν. Και δεν είναι σαφές αν κάποιος τους άνοιξε από μέρα, τελικά, ή όχι.

«Είναι τεράστια παραβίαση του πρωτοκόλλου για τον πρόεδρο να περιμένει μπροστά από μια κλειστή πόρτα στον Λευκό Οίκο», είπε βετεράνος ειδικός στα του… Λευκού Οίκου.

Υπάρχουν βέβαια κι άλλοι που θεωρούν ότι δεν ήταν η απόλυση του προσωπικού από τους Τραμπ που άφησε τους Μπάιντεν εκτός Λευκού Οίκου αλλά ίσως να το είχαν ζητήσει οι άνθρωποι του νέου προέδρου για τη φωτογράφιση. Αλλά ακόμη κι έτσι, εκείνοι που γνωρίζουν, λένε πως το να περιμένει ο πρόεδρος μπροστά από μια κλειστή πόρτα, είναι αντίθετο με το πρωτόκολλο.

Βέβαια, σε αυτή τη μεταβίβαση εξουσίας, ο Ντόναλντ Τραμπ θα έκανε όλα… αλλιώς. Ούτε τους Μπάιντεν κάλεσε στον Λευκό Οίκο, όπως έκαναν οι Ομπάμα το 2016, ούτε τους υποδέχτηκε όπως επίσης έκαναν οι Ομπάμα, ούτε καν στην ορκωμοσία του νέου προέδρου πήγαν. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ, για να ικανοποιήσει το “εγώ” του, θέλησε να φύγει από τον Λευκό Οίκο ως ενεργεία πρόερος. Και να πετάξει με το Air Force One, αφού ήταν ακόμη πρόεδρος των ΗΠΑ, στη Φλόριντα…

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα