Ντουμπάι: Τα αυξημένα κρούσματα έβαλαν φρένο στα πάρτι

Ντουμπάι: Τα αυξημένα κρούσματα έβαλαν φρένο στα πάρτι

Μόλις λίγες εβδομάδες μετά τον σάλο που προκάλεσε η παρουσία διασήμων από όλες τις χώρες σε Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα πάρτi στο Ντουμπάι οι αρχές αυστηροποιούν τα μέτρα

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εκδόθηκε από τις υγειονομικές αρχές του Ντουμπάι και το Υπουργείο Τουρισμού απαγορεύεται η διασκέδαση σε ξενοδοχεία και εστιατόρια ενώ αναστέλλονται και όλες οι μη απαραίτητες χειρουργικές επεμβάσεις για ένα μήνα.

Ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ξεπέρασε το όριο των 3.000 στις 12 Ιανουαρίου και συνεχίζει να αυξάνει ενώ εχθές τα κρούσματα έφτασαν τα 3506.

«Το τελευταίο διάστημα έγινε αυτό και νομίζω ότι ξεκίνησε από τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που είχαμε πάρα πολλούς τουρίστες, διότι πάρα πολλοί τουρίστες από κρύες χώρες Ευρωπαϊκές κατέληξαν εδώ λόγω του ότι ήμασταν πάντα ανοιχτά» ανέφερε η οικονομική διευθύντρια Αναργυρή Γκαραβέλα

Η χώρα έχει εντείνει τους ρυθμούς της εμβολιαστικής της εκστρατείας και έχει στόχο να εμβολιάσει κατά της covid-19 περισσότερο από το 50% του πληθυσμού της των περίπου 9 εκατομμυρίων πριν το τέλος Μαρτίου.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις το πιθανότερο είναι το ελληνικό πάρτι στο Ντουμπάι να αναβληθεί για δεύτερη φορά.

Μέχρι και πριν μερικές εβδομάδες οι προετοιμασίες στο Ντουμπάι για το πάρτι των Ελλήνων ήταν πυρετώδεις η πρώτη αύξηση των κρουσμάτων έφερε την πρώτη αναβολή στην ημερομηνία διεξαγωγής του από τις 16 στις 29 Ιανουαρίου. Μετά τις νέες οδηγίες από το υπουργείο τουρισμού η διεξαγωγή στο τέλος Ιανουαρίου μοιάζει πλέον αδύνατη.

Αυξήθηκαν τα κρούσματα, αλλά δεν είναι δραματική η κατάσταση

Ο σεφ Αλέξανδρος Παυλόπουλος από το Ντουμπάι εξήγησε τα μέτρα που έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό εξαιτίας των κρουσμάτων. «Κάνουν πάρα πάνω τεστ πια και έχουν αυξηθεί και τα εμβόλια. Είχαν ανοίξει τα πράγματα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Έχουν περάσει 20 μέρες από τότε» είπε ο ίδιος.

«Έχει εμβολιαστεί ήδη το 25% του πληθυσμού. Σήμερα εμβολιάστηκαν 12.000 με 15.000 άνθρωποι» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και συνέχισε: «Τα σύνορα είναι όπως και πριν. Έχουν σταματήσει τα πάρτι. Τα εστιατόρια είναι ανοιχτά, ο κόσμος κυκλοφορεί όπως πριν με μάσκες και συνεχίζει όπως πριν».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα