Έρευνα για τον θάνατο γιατρού δύο εβδομάδες μετά την λήψη του εμβόλιου της Pfizer

Έρευνα για τον θάνατο γιατρού δύο εβδομάδες μετά την λήψη του εμβόλιου της Pfizer

Έρευνα ξεκίνησε στις ΗΠΑ μετά τον θάνατο γιατρού ο οποίος έχασε τη ζωή του 16 ημέρες μετά την χορήγηση του εμβολίου της Pfizer κατά του κορονοϊού, όπως αναφέρει η USA Today.

Ο γιατρός Γκρέγκορι Μάικλ είχε λάβει το εμβόλιο κορονοϊού της Pfizer «δύο εβδομάδες πριν τον θάνατό του» σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου του Κέντρου Ειδικών Λοιμώξεων των ΗΠΑ (CDC).

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Μάικλ, ο οποίος ήταν 56 ετών, η ειδικότητά του ήταν γυναικολόγος και εργαζόταν στο Μαϊάμι και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Mount Sinai τα τελευταία 15 χρόνια.

Ο επικεφαλής ιατροδικαστής της κομητείας διευκρίνισε ότι ο 56χρονος γιατρός είχε εμβολιαστεί στις 19 Δεκεμβρίου και άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της 4ης Ιανουαρίου.

Η νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του γιατρού διεξήχθη την Τρίτη αλλά η οριστική αιτία θανάτου θα ανακοινωθεί μετά την πραγματοποίηση περαιτέρω ερευνών.

Την υπόθεση παρακολουθούν και ερευνούν και οι Pfizer και BioNTech το εμβόλιο των οποίων είχε χορηγηθεί στον 56χρονο ιατρό.

«Πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση σοβαρής θρομβοπενίας, μιας κατάστασης που μειώνει την ικανότητα του σώματος να πήζει το αίμα και να σταματά την εσωτερική αιμορραγία», ανέφερε εκπρόσωπος των δύο εταιρειών.

«Ερευνούμε την υπόθεση αλλά δεν πιστεύουμε για την ώρα ότι υπάρχει κάποια ευθεία σχέση ανάμεσα στο εμβόλιο και τον θάνατο του γιατρού» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ωστόσο, σε σχετική της ανάρτηση, η χήρα του άτυχου γιατρού, Χάιντι Νέκελμαν, αποδίδει τον θάνατό του στο εμβόλιο.

«Ήταν ένας υγιέστατος 56χρονος, ο οποίος είχε βοηθήσει ώστε να έρθουν στο κόσμο εκατοντάδες παιδιά και εργαζόταν σκληρά και διαρκώς καθ' όλη την διάρκεια της πανδημίας».

Πρόσθεσε ότι επί δυο εβδομάδες οι γιατροί προσπάθησαν να τον κάνουν καλά, αλλά δεν τα κατάφεραν και ο Μάικλ «ξεψύχησε λίγη ώρα αφού υπέστη το φονικό αγγειακό αιμορραγικό επεισόδιο.

Αξιωματούχοι του αμερικανικού CDC σε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους την Τετάρτη είχαν πει ότι δεν είχε παρατηρηθεί κάποια ανησυχητική αντίδραση στα εμβόλια κορονοϊού που χορηγούνται στις ΗΠΑ εκτός από 29 περιστατικά σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων ένας αριθμός που ισοδυναμεί με 11,1 περιπτώσεις αναφυλαξίας ανά 1 εκατομμύριο δόσεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα