Κορονοϊός: Θετικοί 17 επιβάτες από τη Βρετανία που έχουν εγκλωβιστεί σε γερμανικά αεροδρόμια

Κορονοϊός: Θετικοί 17 επιβάτες από τη Βρετανία που έχουν εγκλωβιστεί σε γερμανικά αεροδρόμια

Tουλάχιστον 17 επιβάτες από πτήσεις της Μεγάλης Βρετανίας έχουν βρεθεί, μέχρι στιγμής, θετικοί στον κορωνοϊό, αφότου υποβλήθηκαν χθες σε τεστ Covid σε γερμανικά αεροδρόμια.

Οι γερμανικές αρχές τόνισαν ότι θα χρειαστούν περαιτέρω εργαστηριακές αναλύσεις, έτσι ώστε να διευκρινιστεί εάν οι επιβάτες που βρέθηκαν θετικοί στη νόσο Covid- 19, έχουν μολυνθεί
με το νέο, μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού που έχει κάνει άνω – κάτω τη διεθνή κοινότητα.

Πρώτα, σήμανε συναγερμός στο αεροδρόμιο του Ανόβερου όπου από χθες είναι εγκλωβισμένοι 62 ταξιδιώτες από τη Βρετανία. Επτά από τους συνολικά 17 Βρετανούς που βρέθηκαν θετικοί στη νόσο Covid- 19, υποβλήθηκαν σε τεστ στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας «BILD», οι επιβάτες που βρέθηκαν θετικοί στον ιό και τα άτομα που είναι μαζί τους, θα μεταφερθούν στον προορισμό τους και θα μπουν σε καραντίνα σήμερα το βράδυ. Εκεί θα «χωριστούν».

Λόγω της νέας μετάλλαξης του ιού, η είσοδος επιβατών από πτήσεις της Μεγάλης Βρετανίας σε πολλά γερμανικά αεροδρόμια έχει σταματήσει από χθες το απόγευμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι 17 επιβάτες που βρέθηκαν θετικοί στη νόσο Covid- 19, επέβαιναν σε διαφορετικές πτήσεις.

Tα αεροπλάνα τους προσγειώθηκαν χθες στα αεροδρόμια του Βερολίνου, τη Στουτγάρδης, του Ανόβερου και του Ντόρτμουντ, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα