Από την πρώτη δόση εμφάνισε αντισώματα ο Έλληνας που έκανε το ρωσικό εμβόλιο

Από την πρώτη δόση εμφάνισε αντισώματα ο Έλληνας που έκανε το ρωσικό εμβόλιο

Ο Βαλέριος Ασλανίδης, ολυμπιονίκης του τζούντο και πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας της Ανάπας στη Ρωσία, είναι ο πρώτος Έλληνας που έκανε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V και μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» για τα αποτελέσματα του εμβολίου.

Ο κ. Ασλανίδης, ο οποίος είναι 67 ετών και Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας «Σάμπο», έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου τον Οκτώβριο, είπε στην ΕΡΤ ότι εμφάνισε αντισώματα μετά την πρώτη δόση του εμβολίου.Το ίδιο συνέβη και στους φίλους του ανέφερε. « Είμαι ελεύθερος, πηγαίνω όπου θέλω, όταν όμως πηγαίνω στα μαγαζιά και βλέπω ότι έχει πολύ κόσμο φοράω τη μάσκα μου.Οι άνθρωποι δεν ξέρουν ότι έχω κάνει το εμβόλιο και πρέπει να είμαι και εγώ πειθαρχημένος, όπως όλοι. Συνεχίζω και παίρνω όλα τα μέτρα υγιεινής».

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Ανάπα και δηλώνει μια χαρά και πως δεν είχε καμία παρενέργεια από το εμβόλιο. «Έχω ελληνικό οργανισμό», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι  δεν είχε παρενέργειες από το εμβόλιο.
Ο Βαλέριος Ασλανίδης μεταξύ άλλων είναι πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας της Ανάπας, περιοχής του Καυκάσου, στην οποία κατοικούν 10.000 Έλληνες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO