Κάντο όπως ο πλανητάρχης. Δημόσιος εμβολιασμός Μπάιντεν για να πείσει ότι είναι ασφαλές

Κάντο όπως ο πλανητάρχης. Δημόσιος εμβολιασμός Μπάιντεν για να πείσει ότι είναι ασφαλές

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες, Πέμπτη, ότι θα εμβολιαστεί δημοσίως κατά του κορOνοϊού προκειμένου να αποδείξει την ασφάλεια του εμβολίου στους πολίτες, ενώ δεσμεύθηκε να διατηρήσει τον Άντονι Φάουτσι στη θέση του επικεφαλής σύμβουλο του Λευκού Οίκου για την πανδημία όταν αναλάβει την προεδρία τον Ιανουάριο.

«Οι άνθρωποι έχουν χάσει την πίστη τους στην ικανότητα του εμβολίου να έχει αποτέλεσμα», δήλωσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ στη συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN.

Ο Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών και μέλος του κλιμακίου που έχει συστήσει ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19, συναντήθηκε με συμβούλους του Μπάιντεν χθες Πέμπτη. Στη συνέντευξή του ο νεοεκλεγείς πρόεδρος επεσήμανε ότι ζήτησε από τον Φάουτσι να παραμείνει στη θέση του.

Ο Μπάιντεν, στο πλευρό του οποίου βρισκόταν η αντιπρόεδρός του Κάμαλα Χάρις, ζήτησε από το Κογκρέσο να περάσει το νομοσχέδιο των 908 δισεκατομμυρίων δολαρίων που πρότειναν οι πιο μετριοπαθείς στη Γερουσία για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας ώστε να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας, όμως πρόσθεσε ότι θα πρέπει να θεωρηθεί ως «μια αρχή».

«Οι άνθρωποι πραγματικά πονάνε», τόνισε. «Φοβούνται μέχρι θανάτου».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα