Αυτό το βρέφος είναι δύο χρόνια μικρότερο από τη μαμά του

Αυτό το βρέφος είναι δύο χρόνια μικρότερο από τη μαμά του

Δεκαοκτώ μήνες έχει διαφορά στην ηλικία αυτό το βρέφος με τη μητέρα του, χάρη στο θαύμα της επιστήμης. Η Μόλι Έβερετ Γκίμπσον γεννήθηκε από έμβρυο που είχε καταψυχθεί τον Οκτώβριο του 1992, μόλις 18 μήνες αφού η μητέρα της Τίνα, τώρα 29 ετών, είχε γεννηθεί, τον Απρίλιο του 1991.

Είναι δύσκολο να το χωρέσει νους. Αλλά όσο μας αφορά η Μόλι είναι το μικρό μας θαύμα είπε η Τίνα στη New York Post από το σπίτι της στο Νόξβιλ του Τενεσί. Σύμφωνα με ερευνητές στην Ιατρική Βιβλιοθήκη του Πρέστον από το Πανεπιστήμιο του Τενεσί, το κοριτσάκι καταχωρείται πλέον στα βιβλία της ιστορίας ως το πιο ηλικιωμένο κατεψυγμένο έμβρυο που ήρθε στη ζωή. Η γέννηση της Μόλι στις 26 Οκτωβρίου έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ που κρατούσε η αδελφή της, η Έμμα Βρεν, η οποία παρέμεινε 24 χρόνια στην κατάψυξη πριν από τη γέννησή της τον Νοέμβριο του 2017. Τα έμβρυα καταψύχθηκαν μαζί και είναι γενετικά αδελφές. Αποψύχθηκαν με τρία χρόνια διαφορά στο Εθνικό Κέντρο Δωρεάς Εμβρύων, πριν από την αντίστοιχη μεταφορά στη μήτρα της Τίνα. Καθώς η δωρεά είναι ανώνυμη, δεν είναι γνωστοί οι βιολογικοί γονείς τους.

Η Τίνα και ο 36χρονος σύζυγός της Μπέντζαμιν στράφηκαν στη λύση του κατεψυγμένου εμβρύου αφού προσπάθησαν για πέντε χρόνια με φυσιολογικό τρόπο να γίνουν γονείς και δεν τα κατάφεραν. Ο Μπέντζαμιν πάσχει από κυστική ίνωση που προκαλεί και στειρότητα. Το ζευγάρι είναι παντρεμένο εδώ και δέκα χρόνια και προηγουμένως είχε αναθρέψει παιδιά και σκεφτόταν την παραδοσιακή υιοθεσία. Όμως, στις αρχές του 2017, οι γονείς της Τίνα τους είπαν για τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που είχαν δει στις ειδήσεις και έτσι ξεκίνησε η ιδέα να αποκτήσουν παιδί με δωρητή εμβρύου όπως κι έγινε. Αφού τους παρουσίασαν τα προφίλ 300 αγνώστων που είχαν δωρίσει τα έμβρυά τους έπειτα από εξωσωματική, το ζευγάρι κατέληξε στο έμβρυο που τελικά έγινε η Έμμα τον Μάρτιο του 2017. Το ζευγάρι σκέφτεται ήδη την επέκταση της οικογένειάς του αλλά αυτήν τη φορά μέσω υιοθεσίας καθώς έχουν εξαντλήσει τη δυνατότητα που είχαν μέσω των κατεψυγμένων εμβρύων. Οι ευτυχισμένοι γονείς δηλώνουν για πάντα ευγνώμονες στο Εθνικό Κέντρο που έκανε το όνειρό τους για απόκτηση παιδιών πραγματικότητα.

 

 

enikos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα