Βραζιλία: Νέα κινηματογραφική ληστεία με έναν νεκρό

Βραζιλία: Νέα κινηματογραφική ληστεία με έναν νεκρό

Μια νέα κινηματογραφική ληστεία τράπεζας με αρπαγή ομήρων, εκρηκτικά και βαριά όπλα είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, σε μια πόλη στη βόρεια Βραζιλία, μία ημέρα μετά ένα παρόμοιο περιστατικό στο νότιο τμήμα της χώρας.

Ένας όμηρος έπεσε νεκρός από πυρά και ένας άλλος κάτοικος της πόλης Καμετά τραυματίστηκε στο πόδι, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, που έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η Καμετά είναι μια πόλη με πληθυσμό 130.000 κατοίκων, που βρίσκεται σε απόσταση 200 χλμ νότια του Μπελέμ, της πρωτεύουσας της πολιτείας Παρά.

«Περισσότεροι από 20 κακοποιοί, βαριά οπλισμένοι, με μεγάλου διαμετρήματος όπλα, όπως τουφέκια» επιτέθηκαν σε ένα υποκατάστημα της κρατικής τράπεζας Banco do Brasil, εξήγησε ο γραμματέας Ασφαλείας της Παρά, χωρίς να διευκρινίσει το ποσό που άρπαξαν οι ληστές.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στον ενημερωτικό ιστότοπο G1, πελάτες μπαρ, που παρακολουθούσαν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, πιάστηκαν όμηροι και χρησιμοποιήθηκαν ως ανθρώπινες ασπίδες.

Η αστυνομία βρήκε αργότερα ένα φορτηγάκι με εκρηκτικά, που είχαν εγκαταλείψει οι δράστες σε έναν κοντινό δρόμο.

Μία ημέρα πριν, η πόλη Κρισιούμα, με 217.000 κατοίκους, στην πολιτεία Σάντα Καταρίνα (νότια), έζησε μια νύχτα τρόμου. Καμία τριανταριά άνδρες εισέβαλαν σε μια τράπεζα ακολουθώντας την ίδια μεθοδολογία, στην περίπτωση αυτή, ωστόσο, δεν υπήρξαν νεκροί.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα