Βρετανία: Από τις 7 Δεκεμβρίου ξεκινά ο εμβολιασμός κατά του κορoνοϊού

Βρετανία: Από τις 7 Δεκεμβρίου ξεκινά ο εμβολιασμός κατά του κορoνοϊού

Τα νοσοκομεία της Βρετανίας ειδοποιήθηκαν να ετοιμαστούν για εμβολιασμούς κατά του κορoνοϊού εντός των επόμενων δέκα ημερών.

Τα νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας έχουν ειδοποιηθεί πως πρέπει να προετοιμαστούν για την έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας, δηλαδή γιατροί και νοσηλευτές, θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν από τις 7 Δεκεμβρίου, ημερομηνία έναρξης των εμβολιασμών.

Σύμφωνα δε με τον Guardian, τα νοσοκομεία της Αγγλίας θα μπορούσαν να παραλάβουν τις πρώτες προμήθειες εμβολίων της Pfizer/BionTech έως τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, καθώς η έγκριση του εμβολίου αναμένεται να δοθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Στο Βέλγιο, την ερχόμενη Τρίτη, 1η Δεκεμβρίου θα ανοίξουν τα καταστήματα που πωλούν είδη τα οποία δεν είναι πρώτης ανάγκης, όπως αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή. Tην ίδια ημέρα, θα ανοίξουν τα μουσεία και οι πισίνες.

Ωστόσο, κλειστά θα παραμείνουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής. Το ίδιο ισχύει για τα εστιατόρια και τα μπαρ. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα συνεχίσει να ισχύει. Στις 15 Ιανουαρίου θα γίνει επανεξέταση της κατάστασης.

Την ίδια στιγμή ιδιαίτερο εκνευρισμό προκαλεί στις Βρυξέλλες το γεγονός ότι η Ουγγαρία παρέλαβε τις πρώτες 10 δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik παρόλο που ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου δεν έχει εγκρίνει το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα