Αλμπερτ Μπουρλά: Θαυμάσιο μήνυμα αν ένας Έλληνας και ένας Τούρκος σώσουν τον κόσμο

Αλμπερτ Μπουρλά: Θαυμάσιο μήνυμα αν ένας Έλληνας και ένας Τούρκος σώσουν τον κόσμο

Θα είναι θαυμάσιο μήνυμα αν ένας Έλληνας και ένας Τούρκος σώσουν τον κόσμο, δήλωσε ο επικεφαλής της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά, αναφερόμενος στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, που παρασκευάζει η εταιρεία σε συνεργασία με την BioNTech.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ελληνικό Κοινωφελές Ραδιόφωνο της Νέας Υόρκης COSMOS FM και αναμεταδόθηκε από το Πρώτο Πρόγραμμα, ο Αλμπερτ Μπουρλά μίλησε για τη συνεργασία του με το ζευγάρι των Tούρκων συναδέλφων του, Ουγούρ Σαχίν και Οζλέμ Τουρέτσι, που ηγούνται της γερμανικής BioNTech.

Μεταξύ άλλων ο Ελληνοαμερικανός βιοτεχνολόγος και Πρόεδρος της Pfizer εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέσα στο 2021 το σκεύασμα θα είναι διαθέσιμο για ευρεία κατανάλωση.

«Συμβολικά είναι θαυμάσιο που έτυχε ο Ουγούρ να είναι Τούρκος και εγώ Έλληνας και μάλιστα πολύ Έλληνας, καθώς έχω δεσμούς με την χώρα, δεν γεννήθηκα εκτός χώρας. Γεννήθηκα, μεγάλωσα, σπούδασα ερωτεύτηκα, όλοι οι φίλοι μου, οι συγγενείς μου είναι στη χώρα. Ανησυχώ πάρα πολύ με την Τουρκική επιθετικότητα και παρακολουθώ τι γίνεται αυτή την στιγμή στο Αιγαίο, κάτω από το Καστελόριζο», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer.

Όπως είπε στη συνέχεια, «εγώ είμαι Εβραίος στο θρήσκευμα και ο Ουγούρ Μουσουλμάνος και μάλιστα πολύ πιστός. Αυτό δεν θα μας εμπόδισε καθόλου αγκαλιάσαμε ο ένας τον άλλον και ούτε καν σκεφτήκαμε, το μόνο που είπαμε όταν ξεκινήσαμε να μιλάμε ήταν πως θα είναι ένα θαυμάσιο μήνυμα ένας Έλληνας και ένας Τούρκος να σώσουν τον κόσμο, αν και οι στιγμές που λέγαμε αυτά πριν μήνες, ήταν ένα άπιαστο όνειρο. Νομίζω ότι είναι θαυμάσιο και δείχνει την δύναμη της διαφορετικότητας, όταν άνθρωποι με διαφορετικά background βρίσκονται μεταξύ τους, αλλά και το ότι τελικά υπάρχουν σοβαρότερα θέματα για τον κόσμο, από αυτά που μοιάζουν με διακρατικές διαφορές. Είμαι χαρούμενος που το κάναμε μαζί με τον Ουγούρ, είναι ένας θαυμάσιος άνθρωπος».

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα