Τουρκία: Δεν παραιτήθηκα, χάκαραν τον λογαριασμό μου, ισχυρίζεται ο Αλμπαϊράκ

Τουρκία: Δεν παραιτήθηκα, χάκαραν τον λογαριασμό μου, ισχυρίζεται ο Αλμπαϊράκ

Σύγχυση επικρατεί αν ισχύει η παραίτηση Αλμπαϋράκ. Μετά την ανακοίνωσή της παραίτησής του μέσα από το λογαριασμό του στο Instragram, ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ ισχυρίζεται τώρα στο twitter πως χάκαραν το λογαριασμό του.

Τουρκικά ΜΜΕ που πριν από λίγη ώρα μετέδιδαν πως παραιτήθηκε για λόγους υγείας αναφέρουν πως ακόμη δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ούτε να διαψευστεί αν έχει παραιτηθεί. Αναμένονται σε λίγο δηλώσεις. 

Η ανάρτηση που έγινε στον λογαριασμό του στο instagram ανέφερε: 

«Αφού κατείχα υπουργικές θέσεις για σχεδόν πέντε χρόνια, έλαβα την απόφαση να μην συνεχίσω την υπηρεσία μου (ως υπουργός Οικονομικών) λόγω προβλημάτων υγείας».

 

Μάλιστα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» κατέβασε την είδηση της παραίτησης Αλμπαϋράκ. Επίσης, πληροφορίες λένε ότι ισχύει ότι δήλωσε παραίτηση, ωστόσο παρενέβη ο Ερντογάν για να ακυρώσει παραίτηση. 

Παράλληλα το Bloomberg μίλησε με αξιωματούχους του τουρκικού υπουργείου Οικονομικών και δεν μπορεί ούτε να επιβεβαιώσει, ούτε να διαψεύσει την παραίτηση.

«Αποφάσισα πως δεν μπορώ πλέον να συνεχίσω στην θέση μου την οποία και κατέχω για περισσότερα από πέντε χρόνια λόγω προβλημάτων υγείας. Την επόμενη περίοδο θα περάσω τον χρόνο μου με τη μητέρα, τον πατέρα, τη σύζυγο και τα παιδιά μου τα οποία έχω παραμελήσει τα τελευταία χρόνια», έγραψε. Ωστόσο μετά τη διάψευσή του δεν είναι βέβαιο ότι τα λόγια αυτά του ανήκουν.

Πολλοί ήταν αυτοί που συνέδεσαν την φερόμενη παραίτηση με τη μεγάλη υποτίμηση που έχει υποστεί η τουρκική λίρα το τελευταίο διάστημα και ειδικά την Παρασκευή που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ έναντι του δολαρίου και του ευρώ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα