Τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη: Συλλήψεις ατόμων από Βαλκάνια, ισλαμικό κόσμο και Βόρειο Καύκασο

Τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη: Συλλήψεις ατόμων από Βαλκάνια, ισλαμικό κόσμο και Βόρειο Καύκασο

Άτομα που κατάγονται από βαλκανικές χώρες, τον ισλαμικό κόσμο και τον Βόρειο Καύκασο συνελήφθησαν στην Αυστρία μετά την τρομοκρατική επίθεση στην Βιέννη, δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Αυστρία Ντμίτρι Λιουμπίνσκι.

Υπάρχουν πληροφορίες για πολυάριθμες συλλήψεις όχι μόνο στην πρωτεύουσα, αλλά και σε άλλες πόλεις της Αυστρίας, δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στην εκπομπή «60 λεπτά» του τηλεοπτικού δικτύου Ρωσία-1 σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Στη συνέχεια ο Ρώσος διπλωμάτης πρόσθεσε ότι «υπάρχουν πληροφορίες που λένε ότι μεταξύ των συλληφθέντων υπάρχουν άτομα που κατάγονται από μια σειρά βαλκανικές χώρες, από τον ισλαμικό κόσμο και τον Βόρειο Καύκασο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν οποιεσδήποτε άλλες λεπτομέρειες».

Πάντως, οι Αρχές της Αυστρίας βρίσκονται σε συναγερμό και συνεχίζουν τις έρευνες για την επίθεση.

Ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Κοινότητας Γερμανίας καταδικάζει την ισλαμιστική τρομοκρατία

Τη «νέα επίθεση μουσουλμάνων τρομοκρατών» καταδίκασε ο Πρόεδρος της Μουσουλμανικής Κοινότητας της Γερμανίας Άιμαν Μάζιεκ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του προς την Αυστρία - «χωρίς συμβιβασμούς».

«Οι προσευχές και οι σκέψεις μας είναι κοντά στα θύματα και τις οικογένειές τους στην Βιέννη. Οι τρομοκράτες καταδιώκουν την ζωή μας, την ελευθερία μας και τον τρόπο ζωής μας στην Ευρώπη. Διεξάγουν πόλεμο εναντίον του Θεού και των ανθρώπων του. Θα λάβουν την δίκαιη τιμωρία τους σε αυτόν τον κόσμο, αλλά και μετά», δήλωσε ο κ. Μάζιεκ.

Τέλος πρόσθεσε πως: «Ως Γερμανοί, ως Ευρωπαίοι, στέκουμε αλληλέγγυοι προς την Αυστρία, χωρίς συμβιβασμούς, για την διαφύλαξη της ακεραιότητας όλων των ανθρώπων και για τις αξίες της ελεύθερης δημοκρατικής θεμελιώδους τάξης μας»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα