Νέο ημερήσιο ρεκόρ στις ΗΠΑ με πάνω από 94.000 τα κρούσματα κορονοιού, 919 τα θύματα

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν χθες Παρασκευή πάνω από 94.000 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, τον υψηλότερο αριθμό αφότου η πανδημία του κορωνοϊού άρχισε να εξαπλώνεται στην αμερικανική επικράτεια, με βάση την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Αυτό είναι το δεύτερο συνεχόμενο εικοσιτετράωρο που οι μολύνσεις ξεπέρασαν τις 90.000 και επίσης η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα που καταγράφεται ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές, η χώρα, όπου έχει ενσκήψει αναζωπύρωση της πανδημίας από τα μέσα του Οκτωβρίου, καταμέτρησε 94.125 νέες μολύνσεις ως χθες στις 20:30 (τοπική ώρα· 02:30 σήμερα Σάββατο ώρα Ελλάδας) με βάση την επισκόπηση από το Γαλλικό Πρακτορείο των δεδομένων που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο, τα οποία ανανεώνονται συνεχώς.

Το ίδιο διάστημα, καταγράφηκαν 919 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 229.544 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Ο συνολικός αριθμός των επίσημα καταγεγραμμένων μολύνσεων στις ΗΠΑ — που υφίστανται μακράν το βαρύτερο πλήγμα στην υφήλιο από την πανδημία σε απόλυτους αριθμούς — έχει πλέον φθάσει τις 9.034.295.

Το τρέχον διάστημα, η εξάπλωση συνεχίζεται με ραγδαίο ρυθμό στο βόρειο τμήμα των ΗΠΑ και σε μεσοδυτικές πολιτείες.

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν έχει μετατρέψει τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης σε αιχμή του δόρατος της επίθεσής του εναντίον του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η γειονομική κρίση είναι η χειρότερη στη χώρα από αυτή που είχε προκαλέσει η λεγόμενη ισπανική γρίπη το 1918, ενώ η αμερικανική οικονομία βιώνει τη χειρότερη ύφεση από το 1929.

Χθες Παρασκευή ο Τραμπ υποβάθμισε για ακόμη μια φορά τη σοβαρότητα της πανδημίας του κορονοϊού, από τον οποίο προσβλήθηκε και ο ίδιος.

«Θέλουμε απλά επιστροφή στην ομαλότητα», είπε. «Αν μολυνθείτε, θα τα πάτε γρήγορα καλύτερα και κατόπιν θα αποκτήσετε ανοσία», πρόσθεσε, απευθυνόμενος σε πλήθος υποστηρικτών του στο Μίσιγκαν.

Στην ίδια ομιλία, ο Τραμπ καταφέρθηκε εναντίον του συστήματος υγείας της χώρας και ισχυρίστηκε — ψευδώς — ότι «οι γιατροί μας παίρνουν περισσότερα χρήματα αν κάποιος πεθάνει από COVID

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα