Κορονοϊός: Έσπασε το φράγμα των 10.000 νεκρών η Τουρκία

Η Τουρκία ξεπέρασε τους 10.000 νεκρούς από κορονοϊό μετά του 77 νέους θανάτους, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας.

Ο κορονοϊός έχει στοιχίσει τη ζωή σε συνολικά 10.027 ανθρώπους μεταξύ των 368.513 κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί στην Τουρκία, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που δημοσίευσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα.

Ο αριθμός των μολύνσεων βρίσκεται σε ανοδική πορεία εδώ και αρκετές εβδομάδες στην Τουρκία, ιδίως στην Κωνσταντινούπολη.

«Το επίκεντρο του ιού βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη», είπε ο Φαχρετίν Κότζα, διευκρινίζοντας πως «τέσσερις στους 10 πολίτες που διαγνώστηκαν θετικοί» στον ιό, στο σύνολο της χώρας, εντοπίζονται σε αυτήν την πόλη.

Ο αριθμός των μολύνσεων αυξήθηκε κατά 62% σε διάστημα μίας εβδομάδας στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τον υπουργό.

«Εάν δεν καταφέρουμε να ελέγξουμε την πανδημία στην Κωνσταντινούπολη, η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη», τόνισε ο ίδιος.

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, εντούτοις, δεν ανακοίνωσε ιδιαίτερα μέτρα εκτός του να απευθύνει έκκληση στους συμπολίτες του να περιορίσουν «τις μετακινήσεις τους και τις επαφές τους» κατά 30% και να ενθαρρύνει τους εργοδότες να εφαρμόσουν την τηλεργασία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα