Κορονοϊός: Λιγότερο από το 4% των κατοίκων της Γουχάν έχει αντισώματα

Λιγότερο από το 4% των κατοίκων της κινεζικής πόλης Γουχάν έχει εμφανίσει αντισώματα κατά του κορονοϊού σύμφωνα με Κινέζους επιστήμονες κατόπιν σχετικών τεστ που διενεργήθηκαν στον πληθυσμό. Ουσιαστικά, το γεγονός αυτό δείχνει πως χωρίς μαζικούς εμβολιασμούς, μια ενδεχόμενη «ανοσία της αγέλης» αποτελεί ένα δύσκολο κατόρθωμα.

Οι ερευνητές του Νοσοκομείου Τονγκτζί του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας Χουατζόνγκ της Γουχάν, δημοσίευσαν την έρευνά τους στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Network Open», κατά την οποία διενέργησαν δειγματοληπτικά τεστ αντισωμάτων σε 35.040 άτομα άνω των 18 ετών μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου.

Όπως προκύπτει, σύμφωνα με τους ερευνητές, όσοι έχουν ήπια ή καθόλου συμπτώματα του νέου ιού έχουν αυξημένες πιθανότητες να μην αναπτύξουν αντισώματα μακροχρόνιας διάρκειας.

Από τους συμμετέχοντες μόνο το 0,7% ανέπτυξε αντισώματα IgΜ και IgG ταυτόχρονα. Το 3,9% είχαν το ένα από τα δύο είδη αντισωμάτων, με το ποσοστό να είναι μεγαλύτερο στους κατοίκους των αστικών περιοχών που έφτανε το 4,4%. Οι γυναίκες είχαν αντισώματα σε ποσοστό 4,4% και οι άντρες 3,3%. Παράλληλα, σε άτομα άνω των 60 ετών αντισώματα εντοπίζονταν σε ποσοστό 9,2% του δείγματος.

Καταληκτικά, οι ερευνητές τόνισαν ότι όπως φαίνεται και από το ποσοστό των κατοίκων με αντισώματα, ο αριθμός των πραγματικών κρουσμάτων εκτιμάται ότι είναι αρκετά μεγαλύτερος από αυτά που καταγράφηκαν μέσω διενέργειας τεστ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα