Κορονοϊός: Σχεδόν 17.000 κρούσματα και 67 θάνατοι σε 24 ώρες στη Βρετανία

Κορονοϊός: Σχεδόν 17.000 κρούσματα και 67 θάνατοι σε 24 ώρες στη Βρετανία

Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι καταγράφηκαν άλλα 16.982 κρούσματα του νέου κορονοϊού μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, αριθμός ελαφρά αυξημένος σε σύγκριση με τις 16.717 μολύνσεις που ανακοινώθηκαν το Σάββατο.

Ο αριθμός των θανάτων ωστόσο είναι σημαντικά μειωμένος, στους 67, σε σύγκριση με τους 150 που έχασαν τη ζωή τους την προηγούμενη ημέρα.

Το δεύτερο κύμα του νέου κορονοϊού τον χειμώνα ενδέχεται να στοιχίσει τη ζωή σε 120.000 ανθρώπους στα νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου με βάση το «χειρότερο σενάριο» αν δεν υπάρξει η απαραίτητη προετοιμασία, σύμφωνα με μελέτη της Academy of Medical Sciences που δόθηκε στη δημοσιότητα.

«Αυτή δεν είναι πρόβλεψη, αυτή είναι πιθανότητα», τόνισε σε δελτίο Τύπου που συνοδεύει την έκθεση ο καθηγητής Στίβεν Χόλγκεϊτ, ο οποίος διεύθυνε τη διενέργεια αυτής της μελέτης 37 ειδικών που ζητήθηκε από την κυβέρνηση των Συντηρητικών του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Το κείμενο προειδοποιεί ότι είναι απαραίτητη «εντατική προετοιμασία» ήδη από τώρα για να μειωθεί ο κίνδυνος το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) να κορεστεί τον χειμώνα.

Ορισμένες έρευνες εγείρουν φόβους πως η πανδημία του κορονοϊού — έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 45.000 ανθρώπους στο ΗΒ, τη χώρα που έχει υποστεί το πιο σκληρό πλήγμα στην Ευρώπη — εξαπλώνεται ταχύτερα την περίοδο που ο καιρός είναι ψυχρός.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα