Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Εάν η Τουρκία εκτόξευσε S-400, θα υποστεί σοβαρές συνέπειες

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Εάν η Τουρκία εκτόξευσε S-400, θα υποστεί σοβαρές συνέπειες

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία, σχετικά με τα σενάρια που κυκλοφορούν από το πρωί για εκτόξευση πυραύλων S-400 στη Μαύρη Θάλασσα, στέλνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, εάν επιβεβαιωθούν αυτές οι αναφορές, η Άγκυρα θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες για τη σχέση ασφάλειας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς μια τέτοια κίνηση είναι ασυμβίβαστη με τις υποχρεώσεις της ως σύμμάχου στο ΝΑΤΟ. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

«Γνωρίζουμε αυτές τις αναφορές. Οι Ηνωμένες Πολιτείες χουν εκφράσει στην κυβέρνηση της Τουρκίας, σε ανώτατο επίπεδο, ότι η απόκτηση ρωσικών στρατιωτικών συστημάτων όπως οι S-400 είναι μη αποδεκτή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ξεκάθαρες στις προσδοκίες μας ότι οι S-400 δεν θα πρέπει να ενεργοποιηθούν. Ήμασταν επίσης ξεκάθαροι για τις πιθανές σοβαρές επιπτώσεις για τη σχέση ασφαλείας μας εάν η Τουρκία ενεργοποιήσει το σύστημα.

Εάν επιβεβαιωθεί, θα καταδικάσουμε με τον αυστηρότερο τρόπο την πυραυλική δομική με S-400 ως ασυμβίβαστη με τις υποχρεώσεις της Τουρκίας ως συμμάχου στο ΝΑΤΟ και στρατηγικού εταίρου των Ηνωμένων Πολιτειών». 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα