Κορονοϊός: Κλείνει κινηματογραφικός κολοσσός - 45.000 εργαζόμενοι στο δρόμο

Κορονοϊός: Κλείνει κινηματογραφικός κολοσσός - 45.000 εργαζόμενοι στο δρόμο

Ο κινηματογραφικός γίγαντας Cineworld - ο δεύτερος μεγαλύτερος στον κόσμο πίσω από την AMC - επιβεβαίωσε ότι αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία των αιθουσών του στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η κίνηση - η οποία πυροδότησε αλυσιδωτές αντιδράσεις σε ολόκληρο τον κλάδο όταν ακούστηκε το σαββατοκύριακο – έχει να κάνει με 536 κινηματογραφικές αίθουσες Regal στις ΗΠΑ και 127 Cineworld και Picturehouse στο Ηνωμένο Βασίλειο, τίθεται σε ισχύ από τις 8 Οκτωβρίου. Οι μετοχές της Cineworld έκαναν βουτιά με πτώση πάνω από 50% στις πρώτες διαπραγματεύσεις στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

«Όσο οι μεγάλες αγορές των ΗΠΑ, κυρίως η Νέα Υόρκη, παραμένουν κλειστές και χωρίς χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμά τους, τα στούντιο αδυνατούν να κυκλοφορήσουν νέες ταινίες», ανέφερε σε δήλωση εκπρόσωπος της εταιρίας. «Χωρίς αυτές τις νέες κυκλοφορίες, η Cineworld δεν μπορεί να προσφέρει στους πελάτες της (τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο) τις υπηρεσίες της, που στηρίζονται  στις μεγάλες εμπορικές ταινίες οι οποίες είναι απαραίτητες για να φέρουν τους θεατές στις αίθουσες, όταν  ο COVID-19 νικηθεί».

Εργαζόμενοι στο δρόμο

Από την εταιρεία δηλώθηκε ότι η αναστολή λειτουργίας θα επηρεάσει περίπου 45.000 εργαζόμενους. «Αυτή δεν είναι μια απόφαση που λάβαμε πρόχειρα. Κάναμε ό, τι μπορούσαμε για να στηρίξουμε την προσπάθειά μας με ώριμες και βιώσιμες κινήσεις σε όλα τα επίπεδα, τηρώντας τις προβλεπόμενες οδηγίες για την ασφάλεια και την υγεία», δήλωσε ο chief executive officer της εταιρίας Μούκι Γκρέιντιγκερ. «Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες και περήφανοι για τη σκληρή δουλειά που ανέλαβαν οι υπάλληλοί μας για να προσαρμόσουν τις αίθουσες στα νέα πρωτόκολλα και δεν μπορούμε να περιγράψουμε πόσο δύσκολη ήταν η τελική μας απόφαση. Η Cineworld θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα κοινοποιήσει άμεσα τα μελλοντικά της σχέδια».

Σε ερημικό τοπίο!

Τέλος, αναλυτής της θυγατρικής εταιρίας «Riley» σε έκθεσή του επισημαίνει ότι: «Οι τελευταίες καθυστερήσεις των νέων ταινιών εν μέσω της πανδημίας θα έχουν σημαντικές συνέπειες για τη βιομηχανία του κινηματογράφου. Όταν έρθει η ώρα που τα στούντιο θα φέρουν στην αγορά καινούργιες κυκλοφορίες ίσως τριγύρω να υπάρχει μόνο έρημος»!  Η Cineworld είχε ανοίξει τις αίθουσές της τον Ιούλιο, όταν άρχισαν να χαλαρώνουν τα μέτρα κατά του κορονοϊού, αλλά η αναβολή της κυκλοφορίας εμπορικών ταινιών όπως αυτή του James Bond «No Time To Die» και της ταινίας «Black Widow». Οδήγησαν στο λουκέτο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα