Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την πορεία της υγείας του Ντόναλντ Τραμπ

Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την πορεία της υγείας του Ντόναλντ Τραμπ

 Νεότερα για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, που νοσηλεύεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο προσβεβλημένος από κορωνοϊό, έγιναν γνωστά πριν από λίγο.

Σε ανακοινωθέν της ιατρικής ομάδας του Αμερικανού προέδρου αναφέρεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως ανταποκρίνεται στη θεραπεία και πλέον δεν παραπονιέται για δυσκολία αναπνοής. Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ έστειλε μήνυμα σε όλους τους Αμερικανούς, μέσα από το νοσοκομείο να τηρούν τις αποστάσεις και να φορούν μάσκα.

Η ιατρική ομάδα που ανέλαβε τον Ντόναλντ Τραμπ, μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, προχώρησε το απόγευμα της Κυριακής σε ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του. Όπως λένε οι γιατροί, ο Ντόναλντ Τραμπ τα πάει εκπληκτικά, ανταποκρίνεται και όπως είπε η ομάδα αν όλα συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά θα ξεκινήσουμε διαδικασία ώστε να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

Επεισόδια με το οξυγόνο του Ντόναλντ Τραμπ το Σάββατο

Κατά την ενημέρωση, οι γιατροί ενημέρωσαν πως τόσο το πρωί της Παρασκευής, όσο όμως και το Σάββατο, ο Ντόναλντ Τραμπ ένιωθε δυσκολία στην αναπνοή, ενώ παρατηρήθηκε πως το οξυγόνο στο αίμα του έπεσε, με αποτέλεσμα να του χορηγήσουν οξυγόνο. Ωστόσο, όπως αναφέρουν, πλέον, το οξυγόνο είναι σε πολύ καλά επίπεδα, στο 98%.

Ένας δεύτερος γιατρός έδωσε κάποιες πληροφορίες αναφορικά με την αγωγή που λαμβάνει για τον κορωνοϊό. Όπως είπε, δόθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ μια δεύτερη δόση ρεμδεσιβίρης και φαίνεται πως επανέλαβε πως αν συνεχίσει έτσι ενδεχομένως να του δοθεί εξιτήριο ακόμη και αύριο.

«Ο πρόεδρος ήθελε να μοιραστώ μαζί σας πόσο ευχαριστημένος είναι με την ιατρική ομάδα που τον παρακολουθεί» συνέχισε ο θεράπων ιατρός του στρατιωτικού νοσοκομείου Walter Reed.

Βίντεο: Το ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του Ντόναλντ Τραμπ

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, για ποιο λόγο ο Ντόναλντ Τραμπ δεν φαίνεται να φορά μάσκα μέσα στο νοσοκομείο, είπε: «Ο πρόεδρος φορά μάσκα όταν είναι ανάμεσά μας. Είναι ο ασθενής και όσο τον έχω υπό παρακολούθηση δεν θα βρεθεί με άλλους ανθρώπους χωρίς μάσκα».

Στροφή από τον Τραμπ: Μήνυμα στους Αμερικάνους - Φοράτε μάσκα, χρησιμοποιείτε αντισηπτικό

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα