Αγνοούμενη για δύο χρόνια βρέθηκε να επιπλέει καταμεσής της θάλασσας στην Κολομβία

Αγνοούμενη για δύο χρόνια βρέθηκε να επιπλέει καταμεσής της θάλασσας στην Κολομβία

Η οικογένεια της Αντζέλικα Γκαϊτάν δεν είχε ιδέα για το πού αυτή βρισκόταν τα τελευταία δύο χρόνια.

Το περασμένο Σάββατο, δύο χιλιόμετρα έξω από τις ακτές της Κολομβίας, δυο ψαράδες ήρθαν αντιμέτωποι με ένα παράδοξο θέαμα: μια γυναίκα που επέπλεε στο νερό με κλειστά τα μάτια και χωρίς να λέει λέξη.

Η 46χρονη γυναίκα, η οποία αργότερα ταυτοποιήθηκε ως η εδώ και δύο χρόνια αγνοούμενη Αντζέλικα Γκαϊτάν, μπόρεσε μετά δυσκολίας να απαντήσει στους δυο ψαράδες, καθώς είχε αποδυναμωθεί εξαιρετικά από το κρύο.

Όπως δήλωσαν στην τοπική εφημερίδα La Libertad,  οι ψαράδες αρχικά πίστεψαν ότι αυτό που έβλεπαν επρόκειτο για κούτσουρο που επέπλεε.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα κολομβιανά μέσα ενημέρωσης μπορεί κανείς να δει τους άνδρες να έλκουν τη γυναίκα προς τη βάρκα τους χρησιμοποιώντας ένα σκοινί, και στην συνέχεια να την μετακινούν ελάχιστα, ώστε να καταφέρουν να την ανεβάσουν στη βάρκα με ασφάλεια.

Στην συζήτηση που προσπάθησαν ύστερα να έχουν μαζί της, η γυναίκα ξέσπασε σε κλάματα, τα οποία διαρκούν μέχρι το τέλος του βίντεο.

Αναφέρεται, ωστόσο, ότι με την ολοκλήρωση της διάσωσής της η γυναίκα φέρεται να είπε: «Γεννήθηκα ξανά. Ο Θεός δεν θέλησε να πεθάνω».

Όταν έφτασε στην ακτή, ντόπιοι την βοήθησαν να μεταβεί στο νοσοκομείο, όπου για ώρα παρέμεινε σε πολύ εξασθενημένη κατάσταση και με σημάδια υποθερμίας.

Σύμφωνα με αναφορές από το νοσοκομείο, η Αντζέλικα είχε παραμείνει αναίσθητη στο νερό για οχτώ ώρες και βρισκόταν σε κατάσταση σοκ.

Η αστυνομία πλέον ερευνά εντατικά την υπόθεση της Αντζέλικα και το τι αυτή έκανε μέχρι να καταλήξει στην θάλασσα.

Αφού ανένηψε πλήρως, η πρώην αγνοούμενη δήλωσε σε τοπική ραδιοφωνική εκπομπή ότι επί 20 χρόνια είχε υποφέρει στα χέρια του συντρόφου της.

Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι δραπέτευσε έπειτα από απόπειρα του συντρόφου της να την δολοφονήσει.

«Για είκοσι χρόνια είχα μια τοξική σχέση. Κακοποιούμουν από τον πρώην σύντροφό μου. Η κακοποίηση ξεκίνησε με την πρώτη μου εγκυμοσύνη. Αυτός με χτυπούσε, μου φερόταν βίαια. Η κακοποίηση συνεχίστηκε και κατά την δεύτερή μου εγκυμοσύνη.»

«Δεν μπορούσα να φύγω μακριά του γιατί τα κορίτσια μου ήταν μικρά. Τον είχα καταγγείλει πολλές φορές, αλλά η αστυνομία τον απομάκρυνε μόνο για 24 ώρες και όταν αυτός επέστρεψε στο σπίτι, συνέχισε να μου επιτίθεται».

«Την μέρα που αποφάσισα να δραπετεύσω, είχε αποπειραθεί να με δολοφονήσει. Τον Σεπτέμβριο του 2018 με χτύπησε στο πρόσωπο και πήγε να με σκοτώσει. Ευτυχώς κατάφερα να ξεφύγω».

Η Αντζέλικα δήλωσε ότι, μετά από τη φυγή της ζούσε στους δρόμους, ώσπου βρήκε κάποιο καταφύγιο αστέγων.

Κατά την παραμονή της εκεί, όμως, βυθίστηκε σε βαθύτατη κατάθλιψη.

«Δεν ήθελα να συνεχίσω να ζω. Μια γυναίκα μου έδωσε χρήματα για το εισιτήριο και πήρα το λεωφορείο για τη θάλασσα», είπε.

«Ήθελα να δώσω τέλος σε όλα, δεν είχα βοήθεια από κανέναν, ούτε από την οικογένειά μου. Αυτός ο άνδρας με είχε απομακρύνει από τον κοινωνικό μου κύκλο, γι’ αυτό δεν ήθελα πια να ζω».

Η Αντζέλικα θυμάται ότι βρισκόταν στην ακτή όταν ένιωσε πλήρη μοναξιά και αποφάσισε να βουτήξει στο νερό.

«Το άφησα να με παρασύρει με την ελπίδα να μπει τέλος σε αυτό τον εφιάλτη», προσέθεσε.

Από αυτό το σημείο και έπειτα, είπε ότι δεν έχει αναμνήσεις, καθώς άρχισε να χάνει τις αισθήσεις της.

Για την διάσωσή της, είπε: «Ο άνδρας που με έσωσε καταμεσής της θάλασσας μου είπε ότι επέπλεα αναίσθητη. Δόξα τω Θεώ, ήμουν ζωντανή , και έτσι μου πέταξε ένα σωσίβιο. Με έφεραν σ΄ ένα κέντρο υγείας, όπου λαμβάνω την απαραίτητη φροντίδα».

Οι συνθήκες του συμβάντος, ωστόσο, δεν είναι τελείως ξεκάθαρες, ειδικά έπειτα από τον εντοπισμό της μιας κόρης της Αντζέλικα από τα τοπικά μέσα.

Η κόρη επιβεβαίωσε ότι δεν είχε ιδέα για το πού βρισκόταν η μητέρα της τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά διέψευσε το ότι η μητέρα της είχε αυτοκτονικές τάσεις λόγω κάποιας αποτυχημένης σχέσης ή επιθέσεων από κάποιον πρώην σύντροφο.

Οι δύο κόρες τις Αντζέλικα συγκεντρώνουν χρήματα, ώστε να μπορέσει η μητέρα τους να μεταφερθεί στην Μπογκοτά όπου διαμένουν, και ελπίζουν η οικογένεια να περιθάλψει την μητέρα τους, σύμφωνα με αναφορές.

Στην εκδοχή του συμβάντος που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα La Libertad, η Αντζέλικα φαίνεται να δήλωσε ότι η οικογένειά της την είχε εγκαταλείψει αφού αυτή υπέστη οικογενειακή βία το 2018.

 

ΠΗΓΗ: MIRROR

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα