Νότια Κορέα-κορονοϊός: Τα εγχώρια κρούσματα μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο των 44 τελευταίων ημερών

Νότια Κορέα-κορονοϊός: Τα εγχώρια κρούσματα μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο των 44 τελευταίων ημερών

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε 49 νέα εγχώρια κρούσματα κορονοϊού, τον μικρότερο αριθμό τέτοιων μολύνσεων σε 44 ημέρες, κάτι που αποτελεί ένδειξη ότι τα αυστηρότερα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης αποδίδουν.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι επανέλαβαν εκκλήσεις προς τους πολίτες να αποφύγουν να επισκεφθούν την ιδιαίτερη πατρίδα τους στη διάρκεια της γιορτής Τσουσεόκ, εκφράζοντας την ανησυχία πως η γιορτή αυτή, η οποία διαρκεί από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, μπορεί να οδηγήσει σε νέα έξαρση της επιδημίας.

Η κορεατική Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών ανέφερε 61 νέα κρούσματα του κορονοϊού μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, στα οποία περιλαμβάνονται 49 τοπικά κροσματα, κυρίως στη Σεούλ και στη γειτονική επαρχία Γκιεόνγκι.

Ο αριθμός αυτός αυξάνει τον συνολικό απολογισμό των κρουσμάτων στη χώρα σε 23.516, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 4 φθάνοντας τους 399

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, ότι θα αυστηροποιήσει περαιτέρω τους περιορισμούς στη διάρκεια της γιορτής Τσουσεόκ, κατά την οποία η παράδοση θέλει τους πολίτες να επισκέπτονται τις οικογένειές τους στην πυκνοκατοικημένη μητροπολιτική περιοχή της Σεούλ.

Στους κανόνες περιλαμβάνονται το κλείσιμο των νυκτερινών κέντρων και των μπαρ στην περιοχή της Σεούλ και η τήρηση απόστασης τουλάχιστον 1 μέτρου ανάμεσα στα τραπέζια στα εστιατόρια και τα καφέ που διαθέτουν περισσότερες από 20 θέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα