Βρέφος που γεννήθηκε εν πτήσει κερδίζει δωρεάν εισιτήρια εφ’ όρου ζωής

Βρέφος που γεννήθηκε εν πτήσει κερδίζει δωρεάν εισιτήρια εφ’ όρου ζωής

Δωρεάν πτήσεις για μια ζωή κέρδισε βρέφος το οποίο γεννήθηκε κατά τη διάρκεια πτήσης της EgyptAir, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο πιλότος της πτήσης MS777 από το Κάιρο προς το Λονδίνο, αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει προσγείωση έκτακτης ανάγκης, όταν η έγκυος επιβάτης Hiyam Nasr Naji Daaban συνειδητοποίησε ότι επρόκειτο να γεννήσει.

Ετσι, ο κυβερνήτης αποφάσισε να εκτρέψει την πτήση στο Μόναχο, με την ελπίδα ότι η Daaban θα μπορούσε να διακομισθεί εγκαίρως σε κάποιο νοσοκομείο.

Όμως, η μητέρα γέννησε τελικά την κορούλα της πριν το αεροπλάνο προσγειωθεί, με την βοήθεια κάποιου γιατρού που έτυχε να βρίσκεται ανάμεσα στους επιβάτες της πτήσης.

Στο αεροδρόμιο βρίσκονταν ήδη μια ομάδα γυναικολόγων και παιδιάτρων, η οποία βοήθησε να μεταφερθεί το παιδί από το εσωτερικό του αεροσκάφους με ασφάλεια.

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα παρέχει στο νεογέννητο δωρεάν πτήσεις με τα αεροσκάφη της για μια ζωή – αν και η προσφορά φαίνεται να ισχύει μόνο για πτήσεις προς το Μόναχο, εκεί όπου το αεροσκάφος αναγκάστηκε να προσγειωθεί μετά την αναπάντεχη γέννηση του.

«Ο Rushdi Zakaria, πρόεδρος της AgyptAir, συγχαίρει την επιβάτη Hiyam Nasr Naji Daaban, υπήκοο της Υεμένης, για την αποφασιστικότητα της και παραχωρεί στο νεογέννητο, το οποίο γέννησε μέσα στο αεροπλάνο κατά τη διάρκεια πτήσης της EgyptΑir από το Κάιρο στο Λονδίνο, ένα δωρεάν εισιτήριo “εφ’ όρου ζωής”», ανέφερε η εταιρεία σε ανάρτηση της στο Twitter.

Αυτή, δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιο «ανυπόμονο» βρέφος γεννιέται κατά τη διάρκεια πτήσης.

Τον Μάιο του 2019, μια γυναίκα γέννησε σε πτήση από το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας προ την Μανίλα, αναγκάζοντας το αεροσκάφος σε έκτακτη προσγείωση στο Χαϊντεραμπάντ.

Ο πιλότος της Pfilippine Airlines αποφάσισε να εκτρέψει την πτήση προς το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ραντζίβ Γκάντι», ενώ πετούσε πάνω από την Ινδία.

Σε μία πανομοιότυπη περίπτωση, ένα νεογέννητο κέρδισε επίσης δωρεάν πτήσεις με τη Jet Airways για όλη του τη ζωή, αφού γεννήθηκε κατά τη διάρκεια πτήσης με αεροσκάφος της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, το αγοράκι γεννήθηκε ενώ βρίσκονταν σε πτήση από το Νταμάμ της Σαουδικής Αραβίας προς το Κόχι της Ινδίας. Η πτήση εκτράπηκε στη Βομβάη, όμως η μητέρα γέννησε πριν την προσγείωση.

Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση το βρέφος δεν είχε πολύ χρόνο για να απολαύσει τα δωρεάν ταξίδια, αφού η Jet Airways χρεοκόπησε το 2019.

 

με πληροφορίες από Independent

travelestate

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα