Ινδία: Άλλα 93.337 κρούσματα κορονοϊού! 30 βουλευτές θετικοί

Ινδία: Άλλα 93.337 κρούσματα κορονοϊού! 30 βουλευτές θετικοί

Τραγική είναι η κατάσταση στην Ινδία, όπου το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 93.337 κρούσματα και 1.247 θάνατοι από κορονοϊό.

Την ίδια ώρα, η συνεδρίαση του κοινοβουλίου της Ινδίας, η οποία άρχισε αυτήν την εβδομάδα, είναι πιθανόν να διακοπεί αιφνιδίως, καθώς 30 βουλευτές διαγνώστηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό, όπως δήλωσαν δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του ινδικού κοινοβουλίου, την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα αυξήθηκε σε 5,3 εκατομμύρια και οι νεκροί σε 85. 619.

Συντομεύονται οι διαδικασίες

Το ινδικό κοινοβούλιο συνήλθε στις 14 Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά σε διάστημα έξι μηνών και αναμενόταν να συνεχίσει να συνεδριάζει ως την 1η Οκτωβρίου. Ωστόσο σύμφωνα με τους δύο αυτούς αξιωματούχους που επικαλείται το Reuters, η συνεδρίασή του μπορεί να συντομευτεί κατά περίπου μία εβδομάδα.

“Από την έναρξη της συνεδρίασης ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων έχει αυξηθεί και ως εκ τούτου η κυβέρνηση σκέφτεται να την διακόψει”, δήλωσε ο ένας από τους δύο αξιωματούχους, οι οποίοι εμπλέκονται στα θέματα λειτουργίας των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.

Η κυβέρνηση της Ινδίας έδωσε επίσης εντολή για την υποβολή καθημερινά από σήμερα σε τεστ για τον νέο κορονοϊό των δημοσιογράφων που εισέρχονται στο κοινοβούλιο για να καλύψουν την συνεδρίασή του.

Στους βουλευτές που προσβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό περιλαμβάνεται ο Νιτίν Γκαντκάρι, ο οποίος είναι υπουργός Αυτοκινητοδρόμων και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στο υπουργικό συμβούλιο του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι.

https://www.newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα