Ιταλία: 1.229 κρούσματα κορονοϊού – 200 άτομα στις εντατικές

Το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 1.229 κρούσματα κορονοϊού, με εννέα νεκρούς. Χθες τα κρούσματα ήταν 1.008, με δεκατέσσερις νεκρούς ενώ σήμερα στην Ιταλία έγιναν 75.000 τεστ, ενώ χθες δεν ξεπέρασαν τα 45.000

Συνολικά, στις εντατικές μονάδες θεραπείας της χώρας βρίσκονται 201 ασθενείς. 37.289 είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό, και 2.222 άνθρωποι έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο.

Σήμερα τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στην Λομβαρδία (176), στην ευρύτερη περιοχή της Γένοβας (141) και στην περιφέρεια Λάτιο, με πρωτεύουσα την Ρώμη (139).

Παράλληλα, από το ιταλικό εργαστήριο της Πομέτσια, έξω από την Ρώμη (το οποίο συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για την παρασκευή εμβολίου) ερευνητές τονίζουν σήμερα ότι «το κύριο χαρακτηριστικό της Covid-19 είναι η δυνατότητα του ιού να πλήττει σειρά οργάνων, συμπεριλαμβανομένου και του εγκεφάλου». Από τα κύρια συμπτώματα που παρατηρούνται είναι μυαλγία, εγκεφαλοπάθεια και εκτεταμένος πόνος στο κεφάλι.

Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο, τέλος, «οι νευρολόγοι μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην διαχείριση της πανδημίας και στην πρόοδο των προσπαθειών που βρίσκονται σε εξέλιξη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα