Διεθνής Αμνηστία, τα φρικτά βασανιστήρια στο Ιράν: Hλεκτροσόκ και ξερίζωμα νυχιών

Διεθνής Αμνηστία, τα φρικτά βασανιστήρια στο Ιράν: Hλεκτροσόκ και ξερίζωμα νυχιών

Η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίες για τις ανακριτικές μεθόδους των δυνάμεων ασφαλείας του Ιράν σε κρατουμένους, για την απόσπαση «ομολογιών», που δημοσιεύθηκε είναι γροθιά στο στομάχι, και προκαλεί ανατριχίλα η καταγγελία ότι τέτοιες τακτικές συνεχίζονται το 2020.

Η οργάνωση κάνει λόγω για τουλάχιστον 7000 παράνομες συλλήψεις μετά την εξέγερση του κόσμου για την αύξηση των τιμών των καυσίμων. Ανάμεσά τους μέχρι και παιδιά 10 ετών.

Οι μαρτυρίες που συγκεντρώθηκαν απο την οργάνωση προκαλούν τρόμο και μόνο στο άκουσμά τους.

Οι ανακριτικές μέθοδοι για την απόσπαση «ομολογιών» συμμετοχής στις διαδηλώσεις, σε αντιπολιτευόμενες οργανώσεις ή επαφής με ξένες κυβερνήσεις και ΜΜΕ περιλάμβαναν φρικτά βασανιστήρια, όπως εικονικούς πνιγμούς, ξυλοδαρμούς, ηλεκτροσόκ, σeξουαλική βία, σπρέι πιπεριού στα γεννητικά όργανα, ξερίζωμα νυχιών από τα άνω και κάτω άκρα και εικονικές εκτελέσεις.

«Ένιωθα λες και τρυπούσαν εκατομμύρια βελόνες ολόκληρο το κορμί μου», είπε ένα θύμα ηλεκτροσόκ στη Διεθνή Αμνηστία. Ένας άλλος Ιρανός αποκάλυψε ότι τον είχαν κρεμάσει από τα χέρια και τα πόδια από έναν στύλο – μέθοδο που οι ανακριτές του αποκαλούσαν «κοτόπουλο κεμπάμπ» -. «Ο πόνος ήταν απίστευτος. Μου ασκούσαν τέτοια πίεση και τέτοιο πόνο που ουρούσα πάνω μου. Η οικογένειά μου γνωρίζει ότι με βασάνισαν, αλλά όχι τους τρόπους. Με πνίγουν τα δάκρυα γιατί δεν υπάρχει κανείς για να μιλήσω», είπε.

Μόνο την ημέρα των εξεγέρσεων οι νεκροί έφθασαν τους 304, αλλά ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος αφού υπάρχουν εκατοντάδες αγνοούμενοι

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα