Κυκλώνας Λόρα: Όταν οι νοσηλευτές έμειναν ακίνητοι δίπλα στα 19 βρέφη του νοσοκομείου τους

Κυκλώνας Λόρα: Όταν οι νοσηλευτές έμειναν ακίνητοι δίπλα στα 19 βρέφη του νοσοκομείου τους

Αφοσίωση στο καθήκον και ανθρωπιά μαζί επέδειξαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου NICU της Λουιζιάνα πριν από λίγες ημέρες και ενώ ο κυκλώνας Λόρα σφυροκοπούσε τη δομή, καθώς έμειναν εκεί, αμετακίνητοι, για να προστατεύσουν τα 19 βρέφη που φιλοξενούνταν στο νοσοκομείο.

Μπορεί τα «ουρλιαχτά» των θυελλωδών ανέμων και το νερό που έμπαινε από τα παράθυρα να δημιουργούσε ένα απόκοσμο σκηνικό, την ώρα που μάλιστα οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν ήξεραν καν σε τι κατάσταση είναι οι δικοί τους άνθρωποι στα σπίτια τους, ωστόσο δεν άφησαν στιγμή τις θέσεις αλλά και από τα μάτια τους τα σχεδόν 20 μωρά που νοσηλεύονταν στο NICU.

Όταν η περιοχή της λίμνης Τσαρλς, όπου και εδρεύει το εν λόγω νοσοκομείο, βρέθηκε - κυριολεκτικά - στο μάτι του κυκλώνα, οι άνεμοι «έτρεχαν» με ταχύτητα 120 - 135 μιλίων την ώρα, ενώ στους κατοίκους είχε δοθεί οδηγία για άμεση εκκένωση των σπιτιών τους. Όμως, την ίδια ώρα, η ομάδα του δρ. Juan Bossano, νεογνολόγου για περισσότερο από 30 χρόνια, αναλάμβανε δράση δίπλα στους μικροσκοπικούς ασθενείς. Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, όταν κάποια από τα μωρά ήταν σε αναπνευστήρες, άλλα είχαν γεννηθεί με βάρος μόλις δύο κιλών και άλλα πολύ πρόωρα, μέσα σε μόνο 23 εβδομάδες κύησης;

Θέλοντας να ησυχάσει τους γονείς των βρεφών, ο Bossano δημοσίευσε ένα μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, όπου έγραφε: «Τα μωρά είναι πιο καλά απ' όλους μας». Πράγματι, κανένα από τα βρέφη δεν έπαθε το παραμικρό και αυτό χάρη στο προσωπικό του νοσοκομείου που, μέσα σε φοβερά αντίξοες συνθήκες και τρομακτικές για όλους τους, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων κι ακόμη ψηλότερα, για χάρη των μικρών μαχητών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα