Brexit: Το Λονδίνο κατηγορεί τις Βρυξέλλες για ανώφελα δύσκολες διαπραγματεύσεις

Brexit: Το Λονδίνο κατηγορεί τις Βρυξέλλες για ανώφελα δύσκολες διαπραγματεύσεις

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατηγόρησε σήμερα, Παρασκευή, την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι καθιστά ανώφελα δύσκολες τις διαπραγματεύσεις για το Brexit αφού «μικρή πρόοδος» καταγράφηκε έπειτα από μια νέα σειρά συνομιλιών.

Σε ανακοίνωσή του ο βρετανός διαπραγματευτής Ντέιβιντ Φροστ κατηγόρησε τους 27 ότι επιθυμούν μια συμφωνία για τις δημόσιες αρωγές και την αλιεία πριν προχωρήσουν στα άλλα θέματα:

Αυτό καθιστά ανώφελα δύσκολη την επίτευξη προόδου», υπογράμμισε εκτιμώντας ωστόσο πως μια συμφωνία εξακολουθεί να είναι δυνατή» πριν από το τέλος της μεταβατικής περιόδου στο τέλος Δεκεμβρίου.

Η συμφωνία εξακολουθεί να είναι δυνατή και εξακολουθεί να είναι ο στόχος μας, όμως είναι σαφές ότι θα είναι δυσκολότερο να επιτευχθεί», αναφέρει ο Φροστ στη δήλωση που εξέδωσε.

Είχαμε χρήσιμες συνομιλίες αυτή την εβδομάδα, αλλά σημειώθηκε μικρή πρόοδος

Μπαρνιέ: Όσοι ήλπιζαν για γρήγορες διαπραγματεύσεις, θα απογοητευτούν

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας για τη μελλοντική τους σχέση δεν παρουσίασαν σημαντική εξέλιξη στον τελευταίο γύρο συνομιλιών αυτήν την εβδομάδα, ανέφερε πριν από λίγο ο επικεφαλής της ΕΕ στις διαπραγματεύσεις για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ.

«Εκείνοι που ήλπιζαν να προχωρήσουν γρήγορα οι διαπραγματεύσεις αυτή την εβδομάδα θα απογοητευτούν. Δυστυχώς είμαι επίσης ειλικρινά απογοητευμένος και ανησυχώ", τόνισε ο κ. Μπαρνιέ και συπλήρωσε ότι "οι Βρετανοί διαπραγματευτές δεν έχουν δείξει πραγματική προθυμία να προχωρήσουν σε ζητήματα θεμελιώδους σημασίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό παρά την ευελιξία που έχουμε δείξει τους τελευταίους μήνες".

Ο Μισέλ Μπαρνιέ σημείωσε ακόμη ότι αντιλαμβάνεται τις ανησυχίες του Ηνωμένου Βασιλείου, ωστόσο επισήμανε ότι δεν καταλαβαίνει "γιατί γίνεται σπατάλη χρόνου".

Tαυτόχρονα υπογράμμισε ότι "μπορεί ακόμη να υπάρξει συμφωνία παρότι έχει μείνει λίγος χρόνος" συμπληρώνοντας ωστόσο ότι για να συμβεί αυτό «το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να έρθει με ξεκάθαρες, εποικοδομητικές προτάσεις στον επόμενο γύρο των διαπραγματεύσεων".

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα