Κορονοϊός - Παρίσι: Υποχρεωτική η μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους

Οι Αρχές του Παρισιού ανακοίνωσαν σήμερα, Σάββατο, ότι θα είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, στις πολυσύχναστες περιοχές της γαλλικής πρωτεύουσας από την προσεχή Δευτέρα, καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφει αύξηση.

Το μέτρο αφορά τους πολίτες ηλικίας από 11 ετών και άνω, επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η περιφέρεια του Παρισιού.

Οι ζώνες όπου οι μάσκες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται θα αξιολογούνται σε τακτική βάση, σύμφωνα με την περιφέρεια.

«Όλοι οι δείκτες δείχνουν ότι από τα μέσα Ιουλίου ο ιός κυκλοφορεί εκ νέου ενεργότερα στην περιοχή», τονίζεται στο σχετικό δελτίο τύπου που δεν αναφέρει ακριβώς τις περιοχές τις οποίες αφορά το μέτρο.

Η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική από τη Δευτέρα στις 08.00 το πρωί τοπική ώρα (09.00 ώρα Ελλάδας).

Το ποσοστό των θετικών τεστ έφθασε σήμερα, όπως σημειώνουν οι αρχές, στο 2,4% στην Ιλ ντε Φρανς (το Παρίσι και η ευρύτερη περιοχή του) έναντι 1,6% κατά μέσο όρο σε εθνικό επίπεδο.

«Η επίπτωση είναι ιδιαίτερα σημαντική στους πολίτες μεταξύ 20-30 ετών. Είναι επίσης μεγαλύτερη στο Παρίσι και στους νομούς Σεν Σαν Ντενί, Βαλ ντε Μαρν, Οτ ντε Σεν, όπως και σε ορισμένες κοινότητες του Βαλ ντ’ Ουάζ», διευκρινίζεται.

Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες στη Γαλλία, όπου τις τελευταίες 24 ώρες εντοπίστηκαν 2.288 μολύνσεις, αριθμός που δεν έχει καταγραφεί στη χώρα από τον Μάιο.

Συνολικά, περισσότερα από 9.330 νέα κρούσματα καταγράφηκαν μέσα σε μία εβδομάδα, εκ των οποίων τα 1.604 την Πέμπτη και 1.695 την Τετάρτη. Από τα τέλη Ιουλίου καθημερινά οι νέες μολύνσεις ξεπερνούν τις 1.000.

«Οι δείκτες επιδεινώνονται, επιβεβαιώνοντας την πιο ενεργή κυκλοφορία του ιού σε όλη τη χώρα, ιδίως μεταξύ των νεαρών ενηλίκων», ανέφερε η Γενική Διεύθυνση Υγείας καλώντας τους πολίτες να είναι «σε εγρήγορση».

Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 12, φτάνοντας τους 30.324. Ωστόσο, έχει μειωθεί στους 5.011 ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται και στους 383 εκείνων που βρίσκονται στην εντατική. Στην κορύφωση της πανδημίας, στις 8 Απριλίου, οι νοσηλευόμενοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας έφτασαν τους 7.148.

https://www.cnn.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα