Τσεχία-κορονοϊός: Ξεπέρασαν τα 16.000 τα κρούσματα

Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην Τσεχία ξεπέρασαν τα 16.000 καθώς συνεχίζεται η ανοδική τάση του αριθμού των κρουσμάτων, όπως προκύπτει σήμερα από στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Ηχώρα αυτή της κεντρικής Ευρώπης με πληθυσμό 10,7 εκατομμύρια κατοίκους αντιμετωπίζει αύξηση των κρουσμάτων από τις αρχές του μήνα σε πολλές περιοχές, περιλαμβανομένης της ανατολικής περιοχής όπου βρίσκονται ορυχεία, και πιο πρόσφατα στην πρωτεύουσα Πράγα, η οποία την Τρίτη ανέφερε ημερήσιο αριθμό ρεκόρ 101 κρουσμάτων.

Με την αύξηση των κρουσμάτων να ξεπερνά εκείνη που παρατηρείται σε γειτονικές χώρες, η κυβέρνηση και αξιωματούχοι υγείας προσπαθούν να ενισχύσουν το πρόγραμμα "έξυπνης καραντίνας" με την ιχνηλάτηση των επαφών όσων έχουν μολυνθεί από κορονοϊό.

Σήμερα το υπουργείο Υγείας παρουσίασε το σχέδιό του για την αναβάθμιση της ικανότητας διενέργειας διαγνωστικών τεστ, το οποίο ο υπουργός Υγείας Άνταμ Βόιτεχ είπε ότι επί του παρόντος περιλαμβάνει περίπου 17.000 τεστ ημερησίως.

Την Τρίτη η χώρα πραγματοποίησε 7.413 τεστ, τα περισσότερα από τα μέσα Μαΐου.

Το υπουργείο κατέγραψε χθες 278 κρούσματα σε εθνικό επίπεδο, τον δεύτερο υψηλότερο ημερήσιο αριθμό για τον Ιούλιο.

Ο μέσος ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων στην διάρκεια μιας εβδομάδας ήταν 216, ο υψηλότερος από τις 10 Απριλίου.

Συνολικά η χώρα έχει καταγράψει 16.093 κρούσματα από τον Μάρτιο που ξεκίνησε η πανδημία, 11.429 άτομα έχουν αναρρώσει μέχρι σήμερα και 374 έχουν πεθάνει από COVID-19.

Από την άρση του αυστηρού lockdown που είχε επιβληθεί τον Μάρτιο για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, οι αρχές έχουν δεσμευτεί να αποφύγουν μελλοντικά τη λήψη μέτρων σε εθνικό επίπεδο και, αντίθετα, οι εξάρσεις να αντιμετωπίζονται σε τοπικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα