Τζόνσον: Ως τα μέσα του 2021 η Βρετανία θα έχει ξεπεράσει την κρίση του κορονοϊού

Τζόνσον: Ως τα μέσα του 2021 η Βρετανία θα έχει ξεπεράσει την κρίση του κορονοϊού

Μέχρι τα μέσα του 2021 η Βρετανία θα έχει ξεπεράσει την κρίση του κορωνοϊού» εκτίμησε σήμερα, Παρασκευή, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «πιστεύει ότι η χώρα θα έχει τελειώσει με την κρίση του νέου κορωνοϊού έως τα μέσα του 2021, αλλά φοβάται ότι μπορεί να υπάρξει μια δεύτερη κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων η οποία θα μπορούσε να καταβάλει το σύστημα υγείας».

Απ’ όπου κι αν ήρθε... από μια νυχτερίδα, έναν παγκολίνο ή όπως κι αν εμφανίστηκε, ήταν ένα πολύ κακό πράγμα για τον άνθρωπο. Και νομίζω πως μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους θα το έχουμε περάσει, δήλωσε ο Τζόνσον, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Η χώρα θα επανακάμψει ισχυρότερη από ποτέ», τόνισε, προειδοποιώντας, ωστόσο, πως εξακολουθεί να υπάρχει η απειλή μιας δεύτερης κορυφής» των κρουσμάτων.

Κατά τη συνάντησή του με γιατρούς, ο Τζόνσον είπε πως ελπίζει ότι όλοι θα κάνουν το εμβόλιο της γρίπης προκειμένου να μειωθεί η πίεση στο σύστημα υγείας στη διάρκεια των χειμερινών μηνών. «Είναι όλοι αυτοί που είναι κατά των εμβολίων τώρα», είπε ο Τζόνσον στους υγειονομικούς. Είναι τρελαμένοι, είναι τρελαμένοι

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα