Σκουρλέτης: Ανάγκη παρέμβασης σε υγεία, παιδεία, οικονομία

Σκουρλέτης: Ανάγκη παρέμβασης σε υγεία, παιδεία, οικονομία

Η ανάγκη ισχυρής δημόσιας παρέμβασης στην υγεία, στην παιδεία και στην οικονομία, για την έξοδο από την κρίση, προέκυψε ως το βασικό συμπέρασμα πολιτικής εκδήλωσης της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, στην Καλαμάτα, όπου μίλησαν χθες βράδυ, ο Γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μαζί με το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Σπύρο Δανέλλη και τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση. 

Ο Πάνος Σκουρλέτης, μεταξύ άλλων, επεσήμανε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ότι η προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να είναι έξω και ενάντια από τα όρια των νεοφιλελεύθερων συνταγών, αλλά και να απαντά στην κλιματική κρίση. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές οι ιδιωτικοποιήσεις των Δικτύων της χώρας. 

Κριτική στη ΝΔ

Όπως επεσήμανε ο κ.Σκουρλέτης, αυτό τον ένα χρόνο διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία: 

- Η κυβέρνηση ψήφισε τον πιο αντιπεριβαλλοντικό νόμο των τελευταίων δεκαετιών.

- Η εικόνα που είχε κτίσει περί «αρίστων» και «άξιων», έχει καταρρεύσει.  Το επιτελικό κράτος τους είναι ένα κράτος ημετέρων και «κολλητών». Τελευταίο κρούσμα η πρόσληψη νέων μετακλητών  με ειδικά προνόμια για την παράταση της παραμονή στις θέσεις τους. 

- Θέλουν να φοβίσουν την κοινωνία, γι’ αυτό επιλέγουν τον αυταρχισμό και ψηφίζουν νόμους που περιορίζουν τα συνταγματικά δικαιώματα. Εξαπολύουν επιθέσεις απέναντι στη νεολαία και τους εργαζόμενους για να προλάβουν την κοινωνική διαμαρτυρία που έρχεται, λόγω των τραγικών λαθών που τους υπαγορεύει η νεοφιλελεύθερη αντίληψή τους.

- Επιχειρούν να χτυπήσουν την Αριστερά σε ένα από τα πιο δυνατά της σημεία, τα ζητήματα του ήθους στην πολιτική. Είναι δεδομένο ότι θα απαντήσουμε. Ωστόσο, γνωρίζουμε καλά ότι όταν μάχεσαι τον αντίπαλο, πρέπει να το κάνεις με τις δικές σου αρχές, με τα δικά σου μέσα, διότι όταν υιοθετείς τα δικά του, κινδυνεύεις να του μοιάσεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα