Το πανέμορφο ελληνικό νησάκι που επέλεξαν Κάρολος – Καμίλα για ινκόγκνιτο διακοπές

Αν κληθείς να αναφέρεις τα νησιά του Αιγαίου, σίγουρα θα πιστέψεις πως τα γνωρίζεις όλα, ακόμα και το πιο μικρό. Υπάρχει όμως ένα νησί, του οποίου ακόμα και αν ακούσεις το όνομα, δεν πρόκειται να σου «πει» απολύτως τίποτα.

Η Αλιμιά έγινε μερικώς γνωστή, όταν το 2014 ο πρίγκιπας Κάρολος με την σύζυγό του, Καμίλα , την επέλεξαν για να αράξουν εκεί το σκάφος τους και να χαρούν ένα τριήμερο διακοπών. Η ερημιά, το πανέμορφο τοπίο και τα πεντακάθαρα νερά είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά που κάνουν το νησί ιδανικό προορισμό για ινκόγκνιτο διακοπές. Τότε τα βρετανικά ΜΜΕ είχαν πλέξει το εγκώμιο της Αλιμιάς και τα πλάνα είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου.

Λίγο αργότερα, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ενδιαφέρθηκε να προβεί σε μακροχρόνια μίσθωση του νησιού, για να δημιουργήσει εκεί ένα τουριστικό θέρετρο ιδανικό για θαλάσσια σπορ. Η επένδυση δεν έγινε ποτέ και έτσι το μικρό νησάκι που ανήκει διοικητικά στη Χάλκη έμεινε και πάλι στην αφάνεια.

Η ακατοίκητη Αλιμιά έγινε ευρέως γνωστή τελικά, όταν φιλοξένησε το βελγικό παιχνίδι επιβίωσης «Island», με τις εικόνες απαράμιλλης και παρθένας ομορφιάς να ταξιδεύουν μέσω διαδικτύου και να γοητεύουν κάθε γωνιά της Ευρώπης.

Οι Έλληνες που γνωρίζουν την Αλιμιά είναι εκείνοι που επιλέγουν την Χάλκη για τις καλοκαιρινές διακοπές τους και βρίσκονται στο νησί για μονοήμερες εξορμήσεις. Εξορμήσεις, ωστόσο, που τους μένουν χαραγμένες στο μυαλό και για αυτό επιστρέφουν σίγουρα για μια ακόμα φορά.

Στην Αλιμιά θα βρεις μια μεγάλη παραλία με ολόχρυση άμμο και παγωμένα, τιρκουάζ νερά που μένουν αξέχαστα. Ο βυθός είναι πλούσιος και ενδείκνυται για εξερεύνηση με μάσκα, ενώ σκιά δεν υπάρχει ούτε για δείγμα, όποτε πρέπει να έχεις πάει οργανωμένος με ομπρέλα και νερό, καφέ και ό,τι άλλο χρειαστείς για να περάσεις την ημέρα σου.

Είμαι κοινό μυστικό πλέον, πως στο νησί κατασκηνώνουν αρκετοί ελεύθεροι campers κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αν και αυτό απαγορεύεται από τον Δήμο. Η Αλιμιά, βλέπεις, είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα Natura 2000 ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας

Το μικρό νησάκι που βρίσκεται μεταξύ Ρόδου και Χάλκης, έχει επιφάνεια 7,4 τετραγωνικών χιλιομέτρων και ακτογραμμή 21 χιλιομέτρων, ενώ παραμένει ακατοίκητο από το 1940. Τώρα το μόνο που θα δεις, φτάνοντας στο λιμάνι, είναι τα κατσίκια που κατεβαίνουν στην θάλασσα για να δροσιστούν και να βρουν τροφή. Στην διαδρομή από την Χάλκη προς την Αλιμιά είναι πολύ πιθανό να ακολουθούν το καϊκάκι κοπάδια δελφινιών, για αυτό η φωτογραφική σου μηχανή πρέπει να είναι στο χέρι σου πάντα.

Καμία προσπάθεια δεν ευοδώθηκε ώστε να πάρει το μικρό αυτό νησί, την λάμψη που αξίζει στην ομορφιά και τη μοναδικότητά του. Κάτι μας λέει όμως πως δεν θα αργήσουμε πολύ να βλέπουμε δεκάδες σκάφη να αράζουν στο μικρό λιμανάκι του από όλο τον κόσμο. Αν φέτος βρεθείς στην Ρόδο ή την Χάλκη, πρέπει να του δώσεις λίγο χρόνο για να αντιληφθείς την μαγεία του να κολυμπάς σε ένα τόπο που δεν διαθέτει κανένα στοιχείο αστικού περιβάλλοντος.

Μπορεί η Αλιμιά να είναι άγνωστη προς το παρόν στους περισσότερους από εμάς, η άγρια ομορφιά της όμως συγκλονίζει. Αν σε βγάλει ο δρόμος σου προς τα εκεί, μην την ξεχάσεις και θα αποζημιωθείς.

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Δημητρης Δημητροπουλος (@dimitropoulos.dim) στις16 Μάι, 2020 στις 7:47 πμ PDT

ethnos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα