Τουρκία: Επτά νεκροί σε συντριβή αεροσκάφους της πολεμικής αεροπορίας

Επτά στελέχη των ένοπλων δυνάμεων της Τουρκίας σκοτώθηκαν όταν αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης συνετρίβη στην ανατολική επαρχία Βαν της Τουρκίας, μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, επικαλούμενο τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, το αεροσκάφος συνετρίβη σε ύψος 2.200 μέτρων στα σύνορα με το Ιράν. Δεν είναι διαθέσιμες περισσότερες λεπτομέρειες ακόμη.

Στη γραπτή δήλωση της Γενικής Διεύθυνσης Στρατού, αναφέρεται ότι «στις 18.34 χθες, απογειώθηκε για να φτάσει στην περιοχή αποστολής από το Αεροδρόμιο Van Ferit Melen, για να συμμετάσχει στις εργασίες της εύρεσης και επιτήρησης του επανδρωμένου αεροσκάφους αναγνώρισης EM-809. Αφού ολοκλήρωσε το καθήκον του και ήρθε σε επαφή με το Αεροδρόμιο Van Ferit Melen για προσγείωση, δηλώθηκε ότι η επαφή μεταξύ του αεροσκάφους αναγνώρισης και του ραντάρ χάθηκε στις 22.45».

Το αεροσκάφος συνετρίβη στο όρος Άρτος και αυτά είναι τα στοιχεία που έχουν βγει προς τα έξω μέχρι τώρα, μιας και δεν έχει βρεθεί ακόμη το αεροσκάφος

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ