Μηδενικοί θάνατοι από κορονοϊό στο Βέλγιο για πρώτη φορά από τον Μάρτιο

Το Βέλγιο, το οποίο δέχθηκε πλήγμα από τον κορονοϊό, κατέγραψε κατά το τελευταίο 24ωρο, για πρώτη φορά από τις 10 Μαρτίου, μηδενικούς θανάτους από covid-19.

Όπως και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες που επλήγησαν σοβαρά από την πανδημία τον Μάρτιο και τον Απρίλιο το Βέλγιο μείωσε ραγδαία τα νέα κρούσματα κορονοϊού επιβάλλοντας καραντίνα, η οποία τώρα έχει αρθεί.

Ο συνολικός αριθμός θανάτων που έχουν αναφερθεί από το εθνικό ινστιτούτο δημόσιας υγείας Sciensano παραμένει 9.787.

Στην χώρα αυτή των 11,5 εκατομμυρίων κατοίκων αυτό αναλογεί σε περίπου 850 θανάτους ανά εκατομμύριο, χειρότερη αναλογία στον κόσμο μετά το μικροσκοπικό κράτος του Σαν Μαρίνο.

Η κορύφωση σε ημερήσιο αριθμό νεκρών σημειώθηκε στις 12 Απριλίου με 343 νεκρούς, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Τα συνολικά κρούσματα φτάνουν τα 62.781, αν και ο ημερήσιος μέσος όρος νέων κρουσμάτων το τελευταίο επταήμερο-95-έχει αυξηθεί κατά 11% σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.

Αντιμετωπίζοντας ένα πιθανόν επικίνδυνο καλοκαίρι με τους πολίτες να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό, το Βέλγιο είναι πολύ πιο προετοιμασμένο σε σχέση με τις αρχές του χρόνου όταν οι πολίτες που είχαν πάει για σκι στο βουνό επέστρεψαν στη χώρα έχοντας μολυνθεί με κορονοϊό, δήλωσε στο Reuters την περασμένη εβδομάδα η υπουργός Υγείας Μάγκι ντε Μπλοκ.

Η κυβέρνηση του Βελγίου θα συνεδριάσει αύριο για να συζητήσει για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων της καραντίνας έπειτα από την επιβολή της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας μέσα σε εστιατόρια, κινηματογράφους και μουσεία στις 10 Ιουλίου.

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα