Κορονοϊός: Οι κάτοικοι περιοχής της Καταλονίας εκ νέου σε καραντίνα στα σπίτια τους

Οι αρχές της περιφέρειας της Καταλονίας, στη βορειοανατολική Ισπανία, διέταξαν σήμερα τους κατοίκους μιας περιοχής που βρίσκεται περιμετρικά της πόλης Λέριδα να μπουν εκ νέου σε καραντίνα στα σπίτια τους, λόγω της μεγάλης αύξησης του αριθμού νέων κρουσμάτων της νόσου Covid-19. 

«Οπληθυσμός θα πρέπει να παραμείνει στα σπίτια του», ανακοίνωσε η περιφερειακή αξιωματούχος Υγείας Άλβα Βέρχες, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. Στην περιοχή, που αφορά η απόφαση, διαμένουν περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι και είχε ήδη απομονωθεί από την υπόλοιπη Καταλονία το περασμένο Σάββατο.

Είναι η πρώτη φορά από την άρση των μέτρων καραντίνας, την 21η Ιουνίου, που λαμβάνεται μια τέτοια απόφαση στην Ισπανία.

Όπως και στο παρελθόν, την περίοδο του lockdown, οι κάτοικοι της περιοχής θα έχουν δικαίωμα να βγουν από τα σπίτια τους για να πάνε στη δουλειά τους, σε γιατρό ή για να αγοράσουν τρόφιμα.

Επιπλέον, απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων.

Έπειτα από τη δραστική μείωση του αριθμού κρουσμάτων και θανάτων σε μία από τις πλέον πληγείσες από την πανδημία χώρες της Ευρώπης, περισσότερες από 70 νέες εστίες είναι ενεργές στην Ισπανία.

Η ζώνη της Λέριδα είναι μία από τις περιοχές για την οποία ανησυχούν περισσότερο τις αρχές.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, η συγκεκριμένη εστία μολύνσεων συνδέεται με τις μετακινήσεις των εποχικών εργαζομένων στη γεωργία, που απασχολούνται στη συγκομιδή φρούτων στη βόρεια Ισπανία.

Στα περίχωρα της Βαρκελώνης, στον δήμο Οσπιταλέτ ντε Λιοβρεγάτ ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε από 31 σε 107 σε μία εβδομάδα, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα