Ανεξέλεγκτος ο κορονοϊός, λέει ο Π.Ο.Υ.

Μόνο απόγνωση και τρόμο μπορεί να προκαλέσει η νέα ανακοίνωση του Π.Ο.Υ. σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία συνεχίζει ανεξέλεκτη.

Συγκεκριμένα, σε κόκκινο συναγερμό τίθεται ο Παγκόσμιος Οργανισμός κάνοντας μια αποτίμηση της κατάστασης παγκοσμίως για την εξάπλωση της νόσου Covid- 10. Τα κρούσματα του νέου κορωνοιού αγγίζουν σχεδόν τα 12 εκατομμύρια με τον αριθμό τους να έχει διπλασιαστεί τις τελευταίες έξι εβδομάδες.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ προειδοποιεί ότι ο ιός δεν είναι υπό έλεγχο. Ο δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus τόνισε ότι ο ιός δεν είναι υπό έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη κι ότι η κατάσταση επιδεινώνεται. Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί πάνω από 11,8 εκατομμύρια κρούσματα ανά την υφήλιο, γράφει η εφημερίδα Daily Mail.

Εν μέσω πανδημίας αυξάνονται σημαντικά τα κρούσματα σε ΗΠΑ και Βραζιλία, επισημαίνει ο γενικός διευθυντής του Π.Ο.Υ. Διευκρίνισε επίσης ότι η πανδημία του νέου κορωνοϊού δεν έχει ακόμη φτάσει στο αποκορύφωμά της καθώς τα μέτρα περιορισμού χαλάρωσαν για να διευκολύνουν τα διεθνή ταξίδια.

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα