Διπλασιασμός κρουσμάτων κορονοϊού στην Αλβανία. Εστίες διάδοσης νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα

Διπλασιασμός κρουσμάτων κορονοϊού στην Αλβανία. Εστίες διάδοσης νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα

Επιδείνωση εμφανίζει το επιδημιολογικό φορτίο κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες στην Αλβανία όπου έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των κρουσμάτων και ο αριθμός των εκείνων που εισήχθησαν ν στα νοσοκομεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα από το υπουργείο Υγείας έχουν καταγραφεί περισσότερα από 3100 διαπιστωμένα κρούσματα, από 1300 που ήταν στο αποκορύφωμα της πανδημίας τον Απρίλιο ενώ αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει στους 83, από 26 τον Απρίλιο και ο αριθμός των ημερησίων κρουσμάτων διπλασιάζεται. Στις διαπιστώσεις καταγράφεται σχετική μείωση της ηλικίας σε ό,τι αφορά τα θύματα των κλινικά ασθενών, ενώ αναφερεται ότι έχασαν τελευταία τη ζωή τους και δύο ιατροί.

Κοινή διαπίστωση παραμένει ότι βασικές εστίες διάδοσης του κορωνοϊού παραμένουν τα νοσοκομεία και τα ιατρικά κέντρα, κυρίως της Πρωτεύουσας.

Η ανησυχητική κλιμάκωση της εικόνας της επιδημίας έγινε αντικείμενο πολιτικής διαμάχης στη χώρα. Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αδιαφορεί για την υγεία των ανθρώπων και έχει εγκαταλείψει τα προστατευτικά μέτρα. Μιλάει για δραστική μείωση των τεστ, γεγονός που σημαίνει ότι, κατά την αντιπολίτευση, τα νούμερα των κρουσμάτων να είναι πολύ μεγαλύτερα. Η αντιπολίτευση σημειώνει ακόμα ότι η πανδημία εκμεταλλεύτηκε από την κυβέρνηση για να αυξήσει το φαινόμενο διαφθοράς και κερδοσκοπίας και ότι η οικονομία στη χώρα έχει γονατίσει.

Η απόφαση της Ε. Ένωσης να μη ανοίξει τα σύνορα με την Αλβανία, έχει προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στον τουρισμό της χώρας που τα τελευταία χρόνια είχε αναδειχτεί σε υπολογίσιμη πηγή οικονομικής ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα