Η Τουρκία μαζεύει υπογραφές για να δικαστεί η Ελλάδα για θανάτους προσφύγων

Η Τουρκία μαζεύει υπογραφές για να δικαστεί η Ελλάδα για θανάτους προσφύγων

Νέο παραλήρημα από την Τουρκία η οποία επιχειρεί να βάλει και πάλι στο κάδρο το προσφυγικό, εκτοξεύοντας αδιανόητες απειλές εναντίον της Ελλάδας. Με ανάρτησή του στο Twitter, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της χώρας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν κάνει λόγο για νεκρούς μετανάστες στον Έβρο τον περασμένο Μάρτιο και ανακοίνωσε ότι η Τουρκία μαζεύει υπογραφές εναντίον της Ελλάδας επί του θέματος.

Σύμφωνα με τον Κιράν, η Τουρκία θα καταθέσει τις υπογραφές αυτές - πάνω από 100 τον αριθμό έως τώρα- στο Ευρωκοινοβούλιο και θα ζητήσει τη διεξαγωγή έρευνας.

"Οι ελληνικές αρχές διαψεύδουν ότι σκοτώθηκαν πρόσφυγες περνώντας στην Ελλάδα. Έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 100 υπογραφές για να διερευνηθεί το ζήτημα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους πρόσφυγες και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους", γράφει στην ανάρτησή του ο Τούρκος υπουργός.

Τουρκία: Αναχαιτίστηκε πλοίο με 300 μετανάστες που ήθελαν να φτάσουν στην Ελλάδα

Η τουρκική ακτοφυλακή αναχαίτισε ένα δεξαμενόπλοιο το οποίο μετέφερε σχεδόν 300 μετανάστες που ήθελαν να φτάσουν στην Ελλάδα, ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα οι τουρκικές αρχές, προσθέτοντας πως συνελήφθησαν οκτώ ύποπτοι ως διακινητές ανθρώπων.

Στη διάρκεια της επιχείρησης αυτής που πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα, το βράδυ στην περιοχή της Σμύρνης, συνελήφθησαν 276 μετανάστες και οκτώ άνδρες που θεωρούνται ύποπτοι ότι οργάνωσαν το ταξίδι, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους 59 παιδιά και 46 γυναίκες, προέρχονταν από το Αφγανιστάν, τη Συρία, το Μπανγκλαντές, τη Σομαλία, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και το Ιράν. Το πλοίο μέσα στο οποίο βρίσκονταν αναχαιτίσθηκε λίγο πριν αποπλεύσει.

Σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από το Anadolu, εικονίζονται δεκάδες άνθρωποι στοιβαγμένοι μέσα σε στενόχωρες δεξαμενές με κακό εξαερισμό. Ορισμένοι μετανάστες που συνελήφθησαν δυσκολεύονταν να αναπνεύσουν, σύμφωνα με το Anadolu.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα