Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Μητσοτάκης είπε ότι τώρα αισθάνεται πιο άνετα να μιλήσει με τον Ερντογάν

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Μητσοτάκης είπε ότι τώρα αισθάνεται πιο άνετα να μιλήσει με τον Ερντογάν

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι τώρα αισθάνεται πιο άνετα να μιλήσει στο τηλέφωνο με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έπειτα από την πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ τους, «που έσπασε τον πάγο τον Ιούνιο», αναφέρει δημοσίευμα της Daily Sabah, επικαλούμενη την συνέντευξη του Έλληνα Πρωθυπουργού σε ελληνικά ΜΜΕ.  

Ο Μητσοτάκης είπε επίσης,  ότι η Ελλάδα δεν ήταν ένα από τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επέμενε να κρατήσει την Τουρκία έξω από τον κατάλογο ασφαλών χωρών σχετικά με την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών COVID-19. Η στάση της Ε.Ε εξόργισε τους Τούρκους αξιωματούχους, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η απόφαση να αποκλειστεί η Τουρκία είναι πολιτική επειδή η κατάσταση και τα προληπτικά μέτρα σε ορισμένες χώρες που δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο δεν είναι καλύτερα από την Τουρκία.

ΗΕλλάδα έχει ανοίξει μερικώς τα αεροδρόμια της από την 1η Ιουλίου με τους χαλαρωτικούς περιορισμούς που σχετίζονται με τον COVID 19. Ωστόσο, οι πτήσεις και τα σύνορα με την Τουρκία δεν έχουν ανοίξει ακόμη για τους τουρίστες, παρόλο που οι εκπρόσωποι του τομέα τουρισμού απαιτούν από την κυβέρνηση να επιτρέψει τουριστικές αφίξεις από την Τουρκία, μια σημαντική πηγή τουριστικών εσόδων για τουριστικά θέρετρα και νησιά.

"Είμαστε γείτονες, έχουμε σημαντικές διαφορές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να μιλάμε", δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης .

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα