Κορονοϊός – Μεξικό: Ξεπέρασαν τους 30.000 οι θάνατοι – Πάνω από 250.000 τα κρούσματα

Κορονοϊός – Μεξικό: Ξεπέρασαν τους 30.000 οι θάνατοι – Πάνω από 250.000 τα κρούσματα

Το φράγμα των 30.000 θανάτων ξεπέρασε χθες το Μεξικό, φτάνοντας στην πέμπτη θέση παγκοσμίως σε επίσημο αριθμό θυμάτων, ξεπερνώντας την Γαλλία.

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες, Σάββατο (04/07), ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 523 νέους θανάτους εξαιτίας της Covid-19, με το σύνολο πλέον των νεκρών να είναι 30.366. Εντοπίστηκαν 6.914 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης με 252.165 ανθρώπους να έχουν προσβληθεί συνολικά από τον SARS-CoV-2 στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων.

Στην αμερικανική ήπειρο, που αποτελεί το νέο επίκεντρο της πανδημίας, το Μεξικό είναι η τρίτη χώρα που πλήττεται περισσότερο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βραζιλία. Η πρωτεύουσα Πόλη του Μεξικού είναι η πόλη που πλήττεται περισσότερο από την πανδημία.

Επικαλούμενο αδημοσίευτα στοιχεία από ληξιαρχικές καταχωρίσεις, το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Milenio μετέδωσε ότι έως τις 19 Ιουνίου σχεδόν διπλάσιος είναι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πεθάνει από τον ιό από αυτόν που είχε ανακοινώσει ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ.

Παράλληλα, χθες οι Financial Times δημοσίευσαν συλλογή ανεξάρτητων μελετών που κάνουν λόγο κατά πολύ μεγαλύτερους αριθμούς θανάτων και κρουσμάτων στο Μεξικό, από αυτούς των κυβερνητικών στοιχείων.

Στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν επισημάνει επανειλημμένα πως ο πραγματικός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί είνα ιπιθανόν πολύ υψηλότερος από αυτόν των κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν με διαγνωστικές εξετάσεις, με δεδομένο ότι γίνονται συγκριτικά λίγα τεστ.

https://www.tromaktiko.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα