Παράλογη η διατήρηση καραντίνας στη Βρετανία για τους ταξιδιώτες από την Πορτογαλία

Παράλογη η διατήρηση  καραντίνας στη Βρετανία για τους ταξιδιώτες από την Πορτογαλία

Η πορτογαλική κυβέρνηση έκρινε σήμερα πως είναι παράλογο που η Βρετανία διατήρησε το καθεστώς καραντίνας για τους ταξιδιώτες που έρχονται από την Πορτογαλία, παρά το γεγονός ότι καταγράφει υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων από τον νέο κορωνοϊό.

Ελπίζουμε ότι αυτή η απόφαση, που μας φαίνεται πως είναι βαθιά άδικη και εσφαλμένη, από τις βρετανικές αρχές θα διορθωθεί το συντομότερο δυνατόν, είπε ο υπουργός Εξωτερικών Αουγκούστο Σάντος Σίλβα σε δημοσιογράφους.

Είναι μια θλιβερή στιγμή στις διμερείς σχέσεις… διότι χώρες, που είναι φίλες, συμπεριφέρονται διαφορετικά η μία στην άλλη», συμπλήρωσε ο Πορτογάλος ΥΠΕΞ.

Την αντίδραση αυτή της πορτογαλικής κυβέρνησης προκάλεσε η ανακοίνωση, νωρίτερα σήμερα, από το Λονδίνο ότι η Πορτογαλία, που υποδέχθηκε πάνω από 2 εκατομμύρια Βρετανούς τουρίστες πέρυσι, δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των χωρών, με τις οποίες η Βρετανία θα σχηματίσει «αεροδιαδρόμους» για ταξίδια χωρίς περιορισμούς.

Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες που θα ταξιδεύουν αεροπορικώς από την Πορτογαλία στη Βρετανία θα πρέπει να αυτοαπομονώνονται για 14ημέρες.

Σε ένα tweet, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας αναφέρει πως «είναι παράλογο που μια χώρα, η Βρετανία, με 28 φορές περισσότερους θανάτους από την Πορτογαλία λόγω της #covid-19, επιβάλλει καραντίνα στους επιβάτες από την Πορτογαλία».

Η Πορτογαλία έχει καταγράψει 42.782 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 1.587 θανάτους. Η Βρετανία, από την άλλη, μετρά 284.276 κρούσματα και 44.131 νεκρούς.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα