Θα έκανα ξανά το ίδιο δηλώνει ο πατέρας του βιαστή που παρέδωσε τον γιο του στην Αστυνομία

Αυτό που έκανα ήταν το σωστό τονίζει ο Τζόναθαν Έβανς που παρέδωσε τον γιο του, Τζακ, στην Αστυνομία όταν είδε στο κινητό του μήνυμα που είχε στείλει σε ένα από τα θύματά του. Ο 18χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών για βιασμό.

Θα έκανα ξανά το ίδιο δηλώνει ο πατέρας του έφηβου βιαστή που παρέδωσε τον γιο του στην Αστυνομία. Ο έφηβος, ο οποίος υποχρέωσε με τη βία σε σεξουαλική πράξη ένα κορίτσι, καταδικάστηκε σε φυλάκιση, αφού οι γονείς του βρήκαν στο κινητό του μήνυμα με το οποίο ζητούσε συγγνώμη από την κοπέλα και τον ανάγκασαν να ομολογήσει την πράξη του.

Ο 18χρονος Τζακ Έβανς, άριστος μαθητής, παραλίγο να ξεφύγει από τη Δικαιοσύνη καθώς η φοιτητήτρια δεν κατήγγειλε τη σεξουαλική επίθεση.

    «Θα έκανα το ίδιο πράγμα ξανά, θα έπρεπε να το κάνω γιατί αυτό είναι το ηθικό, είναι επώδυνο, αλλά είναι το σωστό. Δεν μπορείς να συνεχίσεις να ζεις όταν ζεις τη ζωή σου μέσα στο ψέμα και όσο και αν αυτό πληγώνει, είναι το σωστό πράγμα να κάνεις» δήλωσε ο 47χρονος Τζόναθαν Έβανς στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mirror».

Ο Τζακ Έβανς απολογήθηκε στο θύμα του με ένα γραπτό μήνυμα δύο μήνες μετά το συμβάν. Ο πατέρας του Τζόναθαν και η 47χρονη μητριά του, Σάρα Μόρις, είδαν το μήνυμα και του είπαν να πάει στην Αστυνομία.

Τον πήγαν οι ίδιοι στο αστυνομικό τμήμα όπου εκεί είπε στους αστυνομικούς το όνομά του και τους αποκάλυψε τι είχε κάνει.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το θύμα, που δεν είχε ξανά σεξουαλική επαφή και τους είπε για την επίθεση και έτσι ο Τζόναθαν κατηγορήθηκε για βιασμό.

Όπως είπε η κοπέλα, ένιωσε «τιποτένια» και «ανίκανη να εμπιστευτεί ξανά τους άνδρες».

«Ήθελα να λέει την αλήθεια, έπρεπε να κάνει το σωστό και να παραδεχτεί την ενοχή του» δήλωσε έξω από το δικαστήριο του Μέρτιρ Τίντφιλ στη νότια Ουαλία.

«Ήταν δύσκολο για μας και προκάλεσε αρκετές λογομαχίες. Του είπα ότι το καλύτερο για εκείνον ήταν να δείξει πως κάνει ό,τι καλύτερο για να διορθώσει ό,τι συνέβη. Ήταν ένα σοκ γι' αυτόν. Ελπίζω ότι η φυλακή θα του δώσει τον χρόνο να σκεφτεί».

Το δικαστήριο άκουσε ότι το θύμα είχε ζητήσει από τον Τζακ Έβανς να σταματήσει λίγο πριν τη σεξουαλική πράξη, αλλά εκείνος συνέχισε και τη βίασε τον Ιανουάριο της περασμένης χρονιάς.

Την περίοδο εκείνη ο Τζακ Έβανς σπούδαζε Μαθηματικά, Πληροφορική και Ιστορία στο Κολέγιο και είχε άριστους βαθμούς.
Η δίκη

«Η κοπέλα δεν κατήγγειλε το συμβάν, αλλά δύο μήνες αργότερα ο Έβανς και η μητριά του εμφανίστηκαν στο αστυνομικό τμήμα για να πουν τι συνέβη» ανέφερε η εισαγγελέας Κλαίρ Πίκθολ.

Ο Έβανς από το Πόντιπουλ της Νότιας Ουαλίας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών. Μόνο η βιολογική μητέρα του, Ντενίζ Στιούαρτ, ήταν παρούσα στο δικαστήριο λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό. Ο συνήγορος υπεράσπισης, Γκάρεθ Γουίλιαμς, ζήτησε την αναστολή της ποινής λόγω «εξαιρετικών περιστάσεων».

«Είναι εξαιρετικά σπάνιο για κάποιον να παραδεχτεί μια τόσο σοβαρή επίθεση χωρίς να έχει γίνει καταγγελία» δήλωσε.

Αλλά η δικαστής Τρέισι Λόιντ-Κλαρκ έκανε λόγο για «επιβαρυντικά στοιχεία» και διέταξε τη φυλάκιση του Έβανς.

«Δύο μήνες μετά τον βιασμό απολογήθηκες στο θύμα σου, λέγοντας ότι καταλαβαίνεις γιατί ήταν αναστατωμένη. Αλλά το μήνυμα το είδαν ο πατέρας και η μητέρα σου και σε πήγαν στο αστυνομικό τμήμα. Είπες στον αστυνομικό το όνομά σου και ότι έκανες σεξ με μια νεαρή γυναίκα».

Ο Τζακ Έβανς δήλωσε ένοχος και στάλθηκε στις Φυλακές Ανηλίκων στο Μπριντζέντ, χωρητικότητας 1.300 κρατουμένων.

Ο Τζόναθαν Έβανς περιμένει τον γιο του στην εταιρεία λογισμικού που διατηρεί, όταν ο Τζακ αποφυλακιστεί την επόμενη χρονιά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα