Αυστρία: Αυξήθηκε και πάλι σε πάνω από 500 ο αριθμός των νοσούντων με κορονοϊό στη χώρα

Αυστρία: Αυξήθηκε και πάλι σε πάνω από 500 ο αριθμός των νοσούντων με κορονοϊό στη χώρα

Κατά 33 αυξήθηκαν μέσα στο τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Αυστρία τα ενεργά κρούσματα του νέου κορωνοϊού, τα οποία συνολικά ξεπερνούν και πάλι τα 500 και ανέρχονταν σε 509 απόψε, στις 19.00 τοπική ώρα (20.00 ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με τα τρέχοντα στοιχεία από το υπουργείο Υγείας, από χθες έως σήμερα δεν υπήρξε καμία μεταβολή στον αριθμό των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία, που παρέμεινε στους 71, από τους οποίους οι δέκα βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Μέχρι στιγμής, στην Αυστρία έχουν καταγραφεί συνολικά 17.551 επιβεβαιωμένα κρούσματα νέου κορονοϊού, οι θάνατοι έχουν φτάσει τους 674 με καθοριστικό παράγοντα τον ορισμό του συστήματος επιδημιολογικής αναφοράς, και έχουν διενεργηθεί 597.495 διαγνωστικά τεστ.

Ο αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ 'Ανσομπερ, σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα Wiener Zeitung, αναφέρεται στο ενδεχόμενο τροποποίησης της επιδημικής νομοθεσίας, σημειώνοντας πως ο ισχύων νόμος θέτει "πολλή δύναμη σε λίγα χέρια", που σημαίνει επίσης "τεράστια ευθύνη" για τον υπουργό Υγείας. Για τον λόγο αυτό, είναι σημαντικό να αξιολογηθούν οι υφιστάμενοι κανονισμοί ως προς την δημοκρατικότητά τους, "και για να το θέσουμε διαφορετικά, το θέμα τώρα είναι ότι μαθαίνουμε από την εμπειρία με αυτήν την πανδημία και πρέπει να ελέγξουμε εάν χρειαζόμαστε αλλαγές στον επιδημικό νόμο", αναφέρει ο υπουργός Υγείας, διευκρινίζοντας ότι δεν γνωρίζει ακόμη ποιες είναι ακριβώς αυτές οι αλλαγές, και ως εκ τούτου απαιτείται ευρεία συζήτηση για το θέμα.

Στο μεταξύ, το αυστριακό ομόσπονδο κρατίδιο του Τιρόλου, στου οποίου το χειμερινό θέρετρο Ίσγκλ, ο νέος κορονοϊός φέρεται να είχε διαδοθεί ήδη από τον Φεβρουάριο χωρίς να υπάρξουν οι αντίστοιχοι έλεγχοι, απευθύνει απόψε επείγουσα έκκληση προς τους επισκέπτες του, να φέρουν μαζί τους βεβαίωση για αρνητικό τεστ κορονοϊού.

http://www.topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα