Αστυνομικοί σκότωσαν με taser Έλληνα ομογενή στις ΗΠΑ

Τραγικό θάνατο σε ηλικία 29 ετών βρήκε o Γιώργος Ζαπάντης. Ο Έλληνας ομογενής που ζει στην γειτονιά του Κουίνς στη Νέα Υόρκη έσβησε, όταν τέσσερις αστυνομικοί, που πήγαν για έλεγχο στο σπίτι του, τον ακινητοποίησαν βίαια, χτυπώντας με taser (παραλυτικό όπλο).

Ο άτυχος 29χρονος ενώ τον τραβούσαν τους έλεγε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει, λέει αυτόπτης μάρτυρας. Ωστόσο οι αστυνομικοί του απαντούσαν: μην παίζεις αυτό το χαρτί, κανείς δεν σε πνίγει

Ο Γιώργος Ζαπάντης, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το nypost.com, ήταν ένα ήσυχο παιδί, που έπασχε από χρόνια διπολική διαταραχή.

Ο άτυχος 29χρονος ενώ τον τραβούσαν τους έλεγε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει, λέει αυτόπτης μάρτυρας. Ωστόσο οι αστυνομικοί του απαντούσαν: «μην παίζεις αυτό το χαρτί, κανείς δεν σε πνίγει».

Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην γειτονιά του Κουίνς, όπου έμενε μαζί με την μητέρα του και την αδερφή του, η οποία πάσχει από σύνδρομο Ντάουν, και δεν δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα στις Αρχές.

Το τηλεφώνημα, όμως, ενός γείτονα, ο οποίος είπε στην Αστυνομία ότι ο Ζαπάντης οπλοφορεί, ήταν αρκετό για να εκτυλιχθεί άλλο ένα περιστατικό βίας από όργανα της ταξης.

 

newsbomb

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα