Νεκρός Παλαιστίνιος από πυρά ισραηλινών αστυνομικών

Νεκρός Παλαιστίνιος από πυρά ισραηλινών αστυνομικών

Ένας παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα ύστερα από επεισόδιο με αστυνομικούς στα σύνορα την έξοδο της Ιερουσαλήμ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

“Ο τρομοκράτης κατηύθυνε το αυτοκίνητό του προς μια αστυνομικό, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά. Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο άνοιξαν πυρ εναντίον του τρομοκράτη και τον σκότωσαν”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ όσον αφορά το περιστατικό αυτό που σημειώθηκε κοντά στην πόλη Άμπου Ντις, ανατολικά της Ιερουσαλήμ.

Ο Παλαιστίνιος ονομαζόταν ‘Αχμαντ Ερακάτ, σύμφωνα με πηγή των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας.Στα τέλη Μαΐου, ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από τον ισραηλινό στρατό ενώ προσπαθούσε να κατευθύνει το αυτοκίνητό του εναντίον στρατιωτών βορείως της Ραμάλας, στη Δυτική Όχθη.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι εντάσεις στην περιοχή έχουν αυξηθεί με την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να αναμένεται από 1η Ιουλίου να αρχίσει να συζητά για την προσάρτηση της Δυτικής Όχθης, κατεχόμενου από το Ισραήλ παλαιστινιακού εδάφους από τον Πόλεμο των Έξι Ημερών του 1967, στο οποίο οι Παλαιστίνιοι προσδοκούν να ιδρύσουν το δικό τους κράτος.

Οι Παλαιστίνιοι αντιτίθενται σφόδρα στο σχέδιο προσάρτησης όπως και οι περισσότερες παγκόσμιες δυνάμεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα